ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Acord per a la reinserció dels nòmades urbans de Barcelona - Albert Ollés
El Periódico 17/03/05


• La Generalitat i l'ajuntament pacten invertir 380.000 euros en un pla d'ajuda
• Ofensiva policial al Poblenou amb nous desallotjaments i les primeres detencions.

La polèmica sobre els campaments il.legals de nòmades urbans a Barcelona va començar a veure ahir la llum, després del principi d'acord aconseguit per la Generalitat i l'ajuntament per a la reinserció del col.lectiu. La notícia va arribar en plena ofensiva policial, amb nous desallotjaments i diverses detencions, les primeres que es produeixen des que va començar el conflicte.

El Govern i el consistori van mantenir dimarts passat una nova reunió, la tercera en un mes, per trobar una solució al problema. S'hi va acordar que cada una de les dues institucions invertirà 190.000 euros (uns 31 milions de pessetes) per crear, com a primer pas, un equip d'intervenció socioeducativa de tres a cinc tècnics, que posarà les bases per integrar socialment el col.lectiu.

PLA INTEGRAL
Aquest grup "multidisciplinari", segons un portaveu de la Generalitat, començarà la seva tasca entre l'abril i el maig per preparar el terreny fins a l'aprovació, abans de l'estiu, d'un pla integral de reinserció d'aquest grup, format en la seva majoria per persones d'origen gallec i portuguès, algunes d'ètnia gitana, que fa 12 anys que es mouen per Barcelona.

El projecte, que beneficiarà 40 famílies amb antecedents de residència a la ciutat, té com a objectiu reallotjar-les en vivendes i integrar-les laboralment en un termini de tres anys. "Es tracta d'establir un compromís entre els seus drets i els seus deures com a ciutadans", van explicar les mateixes fonts.

En una primera fase es proporcionarà a les famílies un assentament estable, de caràcter provisional, per apartar-los, de forma progressiva, de la seva vida itinerant. Posteriorment, es posaran en marxa plans d'inserció personalitzats d'accés al mercat laboral i de la vivenda.

MÉS DESALLOTJAMENTS
L'acord ha arribat en un moment especialment crític. El desallotjament la setmana passada d'un campament il.legal en un solar al costat del centre comercial La Maquinista ha originat una ofensiva policial sense precedents.

Diumenge passat va ser desallotjada una nau al carrer de Cristóbal de Moura, ocupada després de trencar la persiana. La policia va detenir diverses persones, que van ser posades a disposició judicial i condemnades a pagar una multa i a indemnitzar l'empresa propietària del local, Autocares Noreste, amb 6.300 euros (un milió de pessetes).

Dilluns la policia va impedir que unes famílies acampessin al carrer de Tucumán i ahir es va desallotjar una nau al carrer de Taulat. La Síndica de Greuges de Barcelona, Pilar Malla, va visitar a la tarda els afectats per seguir de prop la situació.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP