ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Es connectaran la ronda de Dalt i l'avinguda Meridiana per sortir més ràpid de Barcelona - David Marin
El Punt 14/03/05


La reforma viària evitarà que els cotxes que van a la C-17 continuïn creuant per alguns carrers de Sant Andreu.

Allò que no es va fer el 1992 es farà ara amb un pla urbanístic que permetrà connectar de manera directa la ronda de Dalt amb l'avinguda Meridiana en sentit de sortida de Barcelona. Això evitarà que els vehicles que actualment surten en direcció al Vallès per la C-17 hagin de creuar diversos semàfors i uns carrers cada cop més consolidats com a zona urbana, entre el nucli de Sant Andreu de Palomar i la Trinitat Vella. Això significarà també la fi definitiva de l'antiga carretera de Ribes com a tal. Deixaran de passar-hi els centenars de camions i cotxes que surten per allà cap al Vallès estalviant-se el peatge de Mollet. L'Ajuntament de Barcelona preveu convertir en zona de vianants el tram final de l'antiga carretera.

El nus de la Trinitat ha tingut fins ara una pota coixa: la connexió gratuïta amb el Vallès Oriental a través de l'autovia C-17. Fins avui, el nus només permet sortir en aquella direcció a través de l'autopista C-33. Els que volen estalviar-se el peatge d'1,17 euros a Mollet o bé es dirigeixen a poblacions més pròximes, com Montcada i Reixac, han de sortir de la ronda, travessar diferents carrers del districte de Sant Andreu, passar per l'antiga carretera de Ribes -un carrer urbà que encara conserva aquest nom- incorporar-se al tram final de l'avinguda Meridiana i sortir de seguida en direcció a la C-17.

El problema és que aquests carrers de Sant Andreu ja no són aquelles avingudes industrials dels afores de la ciutat, sinó que cada cop tenen una fesomia més compacta i urbana. S'estan construint habitatges a banda i banda del passeig de Santa Coloma, i als terrenys de les casernes militars de Sant Andreu s'hi faran un miler d'habitatges i equipaments i serveis de diversa mena. En un futur pròxim, doncs, els nuclis de Sant Andreu i la Trinitat pràcticament es tocaran en una mateixa trama urbana.

Tot això, ha conclòs ara l'Ajuntament, resultarà incompatible amb l'actual volum de trànsit de vehicles que deixen Barcelona per anar a buscar la C-17 travessant aquesta zona. La connexió directa entre la ronda de Dalt en sentit muntanya amb l'avinguda Meridiana en sentit C-17 solucionaria aquest problema, segons l'aposta del govern municipal. De moment, l'Ajuntament ha iniciat els tràmits per modificar el pla general en aquest sector. El projecte inclou la construcció d'un nou vial de sortida de la ronda de Dalt en direcció muntanya, el qual girarà prop de 90 graus per situar-se com a lateral de l'avinguda Meridiana fins a connectar amb la C-17.

L'operació també significa la requalificació de l'illa situada entre la carretera de Ribes, la ronda de Dalt i l'avinguda Meridiana. Allà s'hi troba una estació transformadora de Fecsa-Endesa, que de moment es mantindrà. Però al costat hi ha un gran solar buit, qualificat com a equipament industrial, que es requalificarà en la seva façana més pròxima a la carretera de Ribes per fer-hi un edifici d'equipaments. A l'interior, en dos nivells diferents, es trobaran una nova gasolinera i, a sota, un taller d'inspecció tècnica de vehicles. Als dos equipaments, s'hi podrà accedir des de l'avinguda Meridiana i el nou vial.

A l'altre costat del sector, la carretera de Ribes es convertirà en una zona de vianants amb circulació local, i l'Ajuntament construirà un edifici d'habitatges de protecció.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP