ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
La Generalitat critica un nou desallotjament de nòmades - Albert Ollés
El Periódico 10/03/05


• L'expulsió de 20 famílies reobre la polèmica sobre el futur del grup.
• L'ajuntament i el Govern negocien des del febrer un pla d'inserció social.

L'expulsió de 20 famílies nòmades d'un campament il.legal instal.lat des de fa dos mesos a prop del centre comercial La Maquinista va derivar ahir en una nova crítica de la Generalitat a aquestes accions.

El desallotjament policial es va produir dimarts passat, en plena negociació entre el Govern i l'Ajuntament per a la inserció social del col.lectiu, majoritàriament gitano. La Conselleria de Benestar i Família "va lamentar" els fets i va mostrar la seva sorpresa i malestar per no haver-ne estat informada, tal com estableix el protocol entre administracions per a aquests casos.

La situació no és nova, ja que es va viure fa menys de dos mesos, en un altre desallotjament similar a Sant Andreu. La Generalitat va qualificar aquesta política d'"ineficaç".

DENÚNCIA DE RENFE
Un portaveu de la Generalitat va insistir en "la voluntat ferma" de l'Executiu de seguir treballant per aconseguir una solució definitiva al problema, que afecta unes 40 famílies. Tècnics de la Generalitat i l'ajuntament han mantingut ja dues reunions, el 10 i el 24 de febrer, i avui s'han de tornar a trobar, fet que evidencia la "inoportunitat" del desallotjament, segons les mateixes fonts.

Ricard Gomà, regidor de Benestar Social de Barcelona, va negar ahir qualsevol responsabilitat en els fets, al tractar-se del compliment d'una ordre judicial per una demanda presentada per Renfe, propietària del solar. "Hem activat el dispositiu d'atenció social per a aquestes situacions, que és l'únic que podem fer", va indicar Gomà.

El regidor va explicar que tècnics municipals han treballat els dos últims mesos amb els afectats per analitzar "la situació i les necessitats de cada un de" cara a agilitzar la posada en marxa del pla de reinserció. "Hem passat de les paraules als fets i cada vegada estem més a prop del final", va assegurar.

Els desallotjats seguien buscant ahir un nou emplaçament. Diversos grups van sortir de la ciutat, encara que no descartaven tornar-hi.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP