ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Cent pisos del Turˇ de la Peira, desallotjats per "ru´na imminent" - Jordi Subirana
El Periódico 11/01/05


Ľ Un corriment de terres avanša l'enderroc d'un bloc amb aluminosi.
Ľ L'ajuntament reallotjarÓ uns 300 ve´ns en vivendes i hotels de la zona.

Quasi 300 ve´ns del barri barcelonÝ del Turˇ de la Peira es veuen obligats a deixar les seves vivendes de forma immediata pel perill imminent d'enfonsament de tres finques del carrer de Sant Iscle, al districte de Nou Barris. En total, un centenar de pisos seran desallotjats aquesta setmana.

Els problemes van comenšar el 7 de gener quan es va produir un corriment de terres que segons els bombers va afectar els fonaments d'algunes de les citades finques, totes malaltes d'aluminosi.

El lliscament es va produir durant unes obres de millora al clavegueram de la zona Encara que divendres l'Ajuntament de Barcelona va assegurar que les finques "no presenten problemes estructurals", noves inspeccions fetes ahir al matÝ pels serveis tŔcnics de Nou Barris i els Bombers de Barcelona van decretar "la ru´na imminent" de les finques 47, 49 i 51 del carrer de Sant Iscle, que ja estan desocupades.

En el mateix comunicat, els tŔcnics afirmen que per portar l'enderroc amb total seguretat tambÚ s'ha de tirar a terra una part de la finca 16-18 del carrer del Montsant i desallotjar tota l'illa, cosa que foršarÓ la sortida de gairebÚ 300 persones dels carrers de Sant Iscle, Inca i Montsant, segons estimacions dels ve´ns i de Regesa, l'empresa municipal que porta a terme la remodelaciˇ del Turˇ de la Peira.

PREDISPOSICIË MUNICIPAL
La notÝcia va ser rebuda ahir al matÝ amb indignaciˇ pels ve´ns, sobretot per la forma com es van produir els fets. "Ning˙ ens ha comunicat que ens desallotjarien", va comentar Pedro Luis Lapuerta, un portaveu ve´nal.

Per˛ ahir a la nit els Ónims dels afectats es van calmar "al veure que la disponibilitat de l'ajuntament Ús total", va dir Lapuerta. Encara que la previsiˇ inicial era comenšar avui les obres d'enderroc, el districte i els ve´ns van arribar ahir a la nit a un acord per endarrerir "uns dies la demoliciˇ perquŔ es puguin treure les pertinences amb mÚs tranquil.litat", segons el regidor JosÚ Cuervo.

L'ajuntament es va comprometre a donar allotjament en hotels i pisos de la zona als afectats fins que puguin anar a viure a un nou pis que se'ls entregarÓ en una zona pr˛xima durant el 2005 en la majoria de casos.

Els danys ocasionats pel corriment de terres no han fet mÚs que accelerar l'enderroc. L'ajuntament ja tenia previst des de fa anys tirar a terra tota l'illa, dins del pla de renovaciˇ del parc de vivendes aluminoses del Turˇ de la Peira. Per˛ aix˛, sense el corriment de terres, no s'hauria produ´t abans de mig any.

ESQUERDES A LES FAăANES
Els ve´ns opinen que l'origen del problema estÓ en les obres del clavegueram. Des de fa un parell de setmanes que es temien el pitjor. "Primer es va inclinar una vorera de Sant Iscle i desprÚs de la fuita es van esquerdar bastant les fašanes", va explicar el veÝ Pedro Estela. "No sabem qui va concedir els permisos per a les obres del clavegueram", es va queixar Lapuerta, que va recordar que pel carrer de Sant Iscle fa 50 anys hi passava una riera i que els pisos estan afectats per aluminosi.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP