ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
El barri de Navas aconsegueix una àmplia renovació de les places -
VilaWeb 09/01/05


La presència d'indigents havia provocat fins i tot manifestacions veïnals a la Meridiana.

El pressupost de l'Ajuntament de Barcelona per al 2005 inclou un programa d'inversions per renovar gran part de les places públiques del barri de Navas. Aquesta decisió municipal arriba després d'un any de problemes entre veïns i els indigents habituals a les places.

La plaça de Ferran Reyes, tallada en dos per l'avinguda Meridiana i coronada per la singular església piramidal de Sant Joan Bosco, és un dels punts en què el pressupost municipal ha posat la seva generosa mirada. Durant l'any passat, la presència d'indigents en aquesta plaça, pròxima al menjador social de l'avinguda Meridiana, ha estat conflictiva d'ençà que hi ha veïns que veuen amenaçada la seva seguretat.

Aquests veïns, que culpen els indigents de les baralles i petits robatoris a la zona, van convertir el gener de l'any passat una manifestació per reclamar la caserna de Navas en un acte de protesta contra el menjador social i la presència d'indigents al barri, i van tallar durant més de vint minuts l'avinguda Meridiana en totes dues direccions.

A més de la renovació de la banda de mar de la plaça, que és on fins ara es reuneixen i algun hi passa la nit, l'Ajuntament també ha decidit emprendre durant el 2005 obres de remodelació integral de la veïna plaça de la Guineu i també de la plaça d'Islàndia, també pròxima a la zona del menjador, així com la remodelació de l'espai situat entre el passeig Joan Maragall i el carrer Pare Claret, conegut popularment com la plaça Rodona.

A tot això cal sumar-hi la futura remodelació de la plaça Joan Maragall, en el punt de confluència dels barris de Navas, Congrés i el Guinardó, un cop acabin les obres de l'estació de la línia 9 del metro. El programa d'inversions per a Navas inclou també la construcció d'un bloc de 41 habitatges de protecció entre la Meridiana i el carrer Indústria.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP