ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Dispositiu policial per foragitar les bandes juvenils dels parcs i les places de Barcelona - M.A.Luque
El Punt 17/12/04


Detecten dos grups rivals de sud-americans que provoquen baralles i destrosses al parc de la Pegaso.

La Policía Nacional i la Guàrdia Urbana han iniciat una operació preventiva per vigilar els espais públics on es concentren les bandes juvenils. Al parc de la Pegaso, situat al barri de la Sagrera, i en diferents places i carrers del barri del Clot s'han detectat dos grups rivals de joves sud-americans d'entre 15 i 18 anys que provoquen destrosses en el mobiliari urbà i es barallen entre ells. El regidor de Mobilitat i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu, va explicar ahir el dispositiu especial per eradicar aquest fenomen, en resposta a una pregunta del grup municipal del PP durant la comissió de seguretat.

«No admetem una apropiació permanent indeguda dels espais públics basada en les coaccions», va assegurar Hereu. Per això, la Policía Nacional i les patrulles territorials i les unitats policials administratives i de seguretat (UPAS) de la Guàrdia Urbana tenen una presència constant en els carrers, places i parcs dels barris del Clot i la Sagrera. Aquest dispositiu especial, però, es concentra al parc de la Pegaso i rodalies, on s'apleguen dues bandes rivals formades per més de vint adolescents cadascuna. Aquests grups disposen «d'una estructura jerarquitzada, un lideratge clar, un objectiu i una permanència en el temps», va indicar el regidor. S'enfronten amb armes blanques i sovint també trafiquen amb substàncies estupefaents.

Hereu va recordar que, a causa de les seves dimensions i la seva distribució, el parc de la Pegaso té molts racons que afavoreixen la concentració de bandes. Aquest és un dels motius pels quals s'hi faran reformes.

Els agents destinats a aquesta vigilància també inspeccionaran els locals propers als parcs, on també es concentren els joves. Amb aquest «pla de xoc» l'Ajuntament pretén foragitar aquests grups que provoquen sensació «d'inseguretat subjectiva». Així mateix, s'han impulsat protocols d'informació amb els instituts d'ensenyament secundari de la ciutat i els serveis municipals perquè la informació sigui «fluïda». L'objectiu és que les amenaces i els robatoris de què són víctimes els estudiants siguin coneguts des de les associacions de pares i mares, a més de la direcció del centre.

Hereu va voler diferenciar aquestes bandes d'altres grups de joves que també es reuneixen en parcs, places o rodalies d'instituts.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP