ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
El fabricant de material elèctric potencia els centres actuals i trasllada producció - M.T. Coca
AVUI 26/11/04


La inviabilitat del projecte industrial a Lliçà obliga el grup Simón a reordenar-se.

La impossibilitat de tirar endavant el projecte que el grup Simón havia dissenyat per crear un complex industrial a Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental) ha obligat aquesta companyia familiar a reordenar les seves plantes de fabricació i plantejar-se noves inversions dins i fora de l'Estat espanyol.

Cal recordar que el consistori de la població vallesana rebutja la requalificació dels terrenys, 500.000 metres quadrats de caràcter rústic, que el grup Simón tenia en propietat per edificar-ne 80.000 i traslladar-hi gran part dels processos productius. En aquest intent hi ha malgastat els últims sis anys.

Ara l'empresa, que ja ha decidit "desestimar" el projecte, "es veu obligada", en paraules del seu director general, Xavier Torra, d'una banda, "a vendre els terrenys de Lliçà" i, d'una altra, a reconvertir la fàbrica de Castellbisbal, construir-ne una de nova a Riudellots (Selva) i ampliar la de Sant Andreu (Barcelona). Tot això tenint en compte que fa uns mesos van comprar l'empresa Ferroelectro de Madrid i els actius fabrils de la firma Cima Box, de Canovelles.

Aquest grup olotí, que espera tancar el 2004 amb una facturació de 220 milions d'euros consolidats, amb un creixement anual al voltant del 10% que per a l'any vinent preveu incrementar fins a un 15%, també reordenarà els seus interessos a l'exterior.

En primer lloc, perquè la producció que es deixarà de fer a la planta de Castellbisbal es traslladarà a la Xina. En segon lloc, perquè construirà plantes a Tànger (Marroc), São Paulo (Brasil) i Moscou (Rússia). També ampliarà la capacitat de producció a Mèxic.

Un sobrecost
En conjunt, el que havia de ser una significativa inversió de 30 milions d'euros a Lliçà d'Amunt s'ha transformat en un munt de diferents projectes industrials que potser sobrepassaran dels 50 milions d'euros. D'aquest global, l'any vinent se n'executaran uns 18 milions.

De les inversions que es faran a Catalunya, Xavier Torra va destacar ahir la construcció de la nova fàbrica de Riudellots, que està previst iniciar el primer trimestre del 2005. Allà s'hi edificaran 15.000 metres quadrats i s'hi traslladarà la producció del centre fabril de Girona, però se'n doblarà la capacitat.

En el cas del centre fabril del 'barri barceloní' de Sant Andreu, on està ubicada la filial IEP Il·luminació, es farà un nou edifici per a oficines de la companyia i dependències de la seu corporativa, que, tot i això, es mantindrà al carrer Diputació de Barcelona.

En el camí es queden, però, els plànols del centre de formació i el viver d'empreses que albergaven les instal·lacions de Lliçà, que, segons Xavier Torra, cap administració ha trobat a faltar.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP