ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
Proposta per invertir 40 milions als barris de Roquetes i Santa Caterina - Mar Martínez/M.F.C.
AVUI 18/11/04


Aprovada la construcció de 300 habitatges protegits al costat de l'Estació de França.
Barcelona presenta al govern un pla de rehabilitació
.

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat al govern una proposta per rehabilitar els barris de Santa Caterina i Roquetes de manera que es puguin beneficiar de les inversions previstes per rehabilitar les àrees urbanes més degradades de Catalunya, d'acord amb la llei de millora de barris. L'objectiu és aconseguir 30 milions d'euros per rehabilitar de forma integral, i en un termini de 3 a 5 anys, els barris de Santa Caterina-Sant Pere i Roquetes. En cadascun d'aquests barris el pressupost estimat per a les intervencions és de 20 milions d'euros, dels quals el govern aportarà el 75%, és a dir 15 milions, segons el projecte que es va presentar ahir en la comissió d'urbanisme de l'Ajuntament.

A Santa Caterina s'intervindrà sobretot en la transformació urbanística, l'habitatge, la convivència veïnal i l'atenció a les persones, la dinamització i l'equilibri comercial i cultural, la prevenció i la seguretat ciutadana, la mobilitat i la sostenibilitat.

A Roquetes els objectius ja estan més concretats i recollits en la modificació del pla general metropolità, i s'intenvindrà també en els terrenys limítrofs amb Trinitat Nova i Canyelles. Aquí el projecte té dos objectius bàsics que són duplicar, en valor absolut, la superfície de zones verdes i crear una nova àrea central en el barri de Roquetes.

En un terreny més intangible, l'objectiu és eliminar els factors de risc d'exclusió social i realitzar actuacions destinades a garantir la cohesió del barri i de l'entorn.

Segons reconeix l'Ajuntament, aquest barri té dèficits superiors a la mitjana de Barcelona. És una zona amb un alta densitat d'habitatges, molts dels quals són d'autoconstrucció, i amb una clara tendència a l'augment de la nova immigració, que l'equip de govern considera "que caldrà integrar al barri". També s'hi detecten dèficits de formació i mancances socials i econòmiques.

Les primeres actuacions es faran en l'àrea al voltant del carrer Aiguablava i del mercat de la Mare de Déu de Montserrat, i es promouran més habitatge per a joves i gent gran.

Per a la Barceloneta
En la comissió d'urbanisme també es va informar que la immobiliària Tricèfal promourà la construcció de 600 habitatges, 300 dels quals seran de protecció oficial, en els terrenys situats al voltant de l'Estació de França. El projecte, que inclou l'edificació d'uns 17.000 metres quadrats de sostre de propietat municipal, servirà per reallotjar els veïns de la Barceloneta que es veuran afectats per la remodelació del barri.

El portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers, va dir que aquest projecte suposa "una nova oportunitat perduda" per a la ciutat, ja que, segons el seu parer, es podia haver negociat amb Renfe un acord més favorable per als interessos del consistori. En aquesta mateixa línia argumental es va expressar el regidor del grup municipal del PP, Alberto Villagrasa.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP