ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
L'altre club de Gaspart - Lluís Regàs
El Periódico 15/11/04


• L'expresident del Barça és responsable del Sant Andreu, l'equip amb el qual col.labora des de fa 25 anys.
• L'entitat reparteix entrades als comerços perquè les venguin.


El juliol del 2000 va ser nomenat president del Barça. Joan Gaspart havia aconseguit el somni que tant desitjava, però dos anys i mig després va dimitir com a màxim responsable de la primera entitat esportiva de Catalunya, sumida en una de les pitjors crisis de la seva història. L'estiu del 2004, ja calmades les tensions al Camp Nou, va accedir a la presidència del Sant Andreu, club de Tercera Divisió amb qui va començar a col.laborar fa 25 anys. Els mateixos que va estar al Barça com a directiu.

Gaspart (Barcelona, 60 anys) no se sent satisfet de la seva etapa com a president del Barça i assumeix que la seva gestió esportiva va ser erràtica --"Me'n vaig anar perquè no vam guanyar títols", afirma--. En canvi presumeix d'haver impulsat la construcció de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Ara, l'empresari hoteler, i directiu de les federacions catalana i espanyola, intenta reactivar un club amb més passat que present i que encara no s'ha refet del fort cop que va rebre a Lugo quan un arbitratge hostil de Japón Sevilla li va frustrar, fa 12 anys, l'ascens a Segona A.

"El club ha de connectar més bé amb el 'barri', amb el poble de Sant Andreu", recalca Gaspart, que ha repartit 2.000 talonaris amb 100 entrades cadascun entre els comerços del barri. El preu de cada butlleta és de tres euros i permet veure qualsevol partit d'aquesta temporada: "A Sant Andreu actualment hi ha més socis del Barça que del mateix Sant Andreu. Aquí hi viu més gent que a Getafe i el club va tenir 12.000 abonats en el passat. Tenim una gran capacitat de creixement, però necessitem el suport de les institucions", comenta.

Ajudes municipals
Gaspart vol que hi hagi més implicació de l'Ajuntament de Barcelona en el seu projecte. Li agradaria que el club, fundat el 1907, rebés les mateixes ajudes que, per exemple, obtenen el Badalona i l'Hospitalet. I, sobretot, sospira per remodelar el Narcís Sala, un camp amb capacitat per a 17.000 espectadors que va ser escenari de grans partits de Segona Divisió A als anys 70.


"Estem a l'expectativa del desenvolupament de la nova estació de l'AVE. Necessitem que es construeixi una zona comercial i aparcaments al nostre camp, que està situat en una zona privilegiada", argumenta Gaspart. El dirigent xifra en 15.000 euros, uns dos milions i mig de pessetes, el deute del club, que abans va estar presidit per Miquel Bacardit.

Canvi d'escut
El pressupost d'aquesta temporada és de 636.000 euros (106 milions de pessetes), i el Sant Andreu té uns 900 socis, 300 dels quals s'han donat d'alta els últims mesos. Aquests hauran de decidir en un referèndum si modifiquen o no l'actual escut de l'entitat, en què conviuen la bandera espanyola (part inferior) i la catalana (superior). Els partidaris del canvi aposten per un en què només estarà representada la senyera.

L'ambiciós pla de Gaspart passa per pujar a Segona B. Aquesta és la missió que hauran de complir el tècnic Chechu Soldevila i els seus jugadors. L'estiu passat, la plantilla va experimentar una espectacular renovació. Es van fitxar 16 futbolistes i, de moment, l'equip funciona molt bé. "El Sant Andreu és un club molt exigent, però m'agrada treballar amb pressió", afirma Soldevila, un entrenador de 37 anys que la temporada passada va dirigir la Rapitenca. L'equip tarragoní va pujar de Regional Preferent a Primera Catalana.

Soldevila recalca que un tècnic ha d'aprendre "dia a dia" a dirigir el seu "grup de treball" i destaca que Gaspart encara li dóna "més serietat" a l'actual projecte del Sant Andreu. No obstant, gairebé sempre tracta amb Rafael Araujo, el president adjunt de l'entitat.

D'altra banda, el capità Manel Luna explica: "Els jugadors no percebem grans canvis, però hi ha més il.lusió. Gaspart ens tracta bé i, sobretot, ens demana compromís amb el club". Santi Triguero, amb set dianes, és el màxim golejador del Sant Andreu, que ahir va guanyar el Castelldefels gràcies a un gol seu (1-0). A l'acabar el partit, Gaspart va baixar al vestidor i va felicitar tècnics i jugadors. No hi va trobar Van Gaal, Puyol, Xavi o Saviola, sinó uns actors encara secundaris del futbol.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP