ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Notícies de STAP
què es diu -i qui ho diu-
de Sant Andreu de Palomar
L'elecció directa dels consellers de districte, a debat -
El Punt 13/11/04


Jordi Hereu, regidor de Sant Andreu (PSC), diu que no pot concebre
«uns distictes que funcionin com a municipis independents».


La idea que els ciutadans votin directament els consellers de districte no agrada a tots els regidors de Barcelona. Actualment, els consellers de districte són nomenats pels partits polítics en funció dels resultats electorals obtinguts en cada districte. Aquests consellers formen el Consell de Districte, encarregat de revisar les principals actuacions i de donar forma a un dels documents més importants dels districtes, el pla d'actuació de districte (PAD), que marca les directrius de les inversions. Carles Martí, regidor de Ciutat Vella (PSC), creu que els consellers haurien de formar part d'una candidatura, una condició que també sostenen la majoria de regidors com un fet essencial.

Elsa Blasco (ICV-EUiA), regidora d'Horta-Guinardó, relativitza aquest condicionant. Creu que aquest canvi és «fonamental per fer realitat la descentralització autèntica de l'administració i la política». Per ICV-EUiA, és una assignatura pendent que s'ha de resoldre, «sigui quina sigui la seva formulació final». Una visió que xoca frontalment amb la regidora de Sarrià-Sant Gervasi (PSC), Cati Carreras, que entén que els càrrecs electes -els regidors- «són els que tenen representativitat política». La vida política del districte, per la seva complexitat i diversitat, «requereix altres càrrecs tècnics de confiança», argumenta.

El regidor de Gràcia, Ricard Martínez (ERC), va més enllà i proposa que es revisi també l'elecció del regidor de districte. «Si els consellers -escollits pels ciutadans- poguessin votar després el regidor que volen per al districte, aquesta figura guanyaria en capacitat de gestió.» Amb una condició: el regidor -que ara escull a dit l'alcalde-, hauria d'estar desvinculat de qualsevol àrea del govern municipal. «Només així aconseguiria la independència necessària per dedicar-se exclusivament al districte.»

Jordi Hereu, regidor de Sant Andreu (PSC), diu que no pot concebre «uns distictes que funcionin com a municipis independents». Escollir, com proposa Martínez, els regidors directament «trencaria la unitat d'acció» i no aportaria cap avantatge. «Quin sentit té un regidor de districte desvinculat de la comissió de govern?», pregunta el regidor.



tornar a la pàgina d'aquesta opinió
Notícies d'activitats a STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP