Maria
Sols hi faltava Bob Marley - Patrícia Castàn


• Spannabis, la nova fira de BCN dedicada al cànem, dobla la previsió de visitants

"Això a Madrid hauria estat impossible", va exclamar Javier, de l'Associació d'Internautes CannabisCafe, content davant la marea humana que ahir va desbordar la innovadora fira Spannabis, dedicada al cànem, a l'annex del Palau Sant Jordi. "Si algú es pensa que el culte a la marihuana és cosa de quatre fumetes, no sap en quin país viu, ara tot déu fuma porros", va deixar anar Fernando, un fan de la valorada herba que cultiva "a tots els balcons de casa" fa anys.

El boom del cultiu per autoconsum viu un auge tan important a Barcelona --els balcons en donen fe-- que les parades de llavors, adobs i articles relacionats van ser les estrelles de la convocatòria, que va aplegar 101 estands. Oficialment, el saló --amb debats inclosos-- apuntava a tres fronts: cultiu del cànnabis, parafernàlia lúdica (pipes i marxandatge de fumador) i aplicacions industrials del cànem. A la pràctica, l'ocasió va ser una oportunitat única perquè consumidors de maria experts i principiants intercanviessin experiències, calades i llavors en un ambient de tolerància inaudit. "És com ser a Amsterdam, però millor", va dir Anita, defensora a ultrança del consum lliure, davant l'estand de Sensi Seeds, un dels proveïdors.

 

Bona collita
Un altre expositor de la competència, Paradise Seeds, triomfava amb la seva selecció de llavors premiades de les varietats índica i sàtiva. Juan Carlos, amb sis anys d'experiència com a cultivador a Montcada, va explicar que "les grans marques garanteixen que si un ho fa bé tindrà maria de qualitat".

I per als que no ho sabien fer tan bé hi havia Juan Robledo, autor del Manual práctico para enteraos, on s'ofereixen tots els trucs clau per a una collita rodona. "Això és com cultivar tomàquets, primer s'ha de conèixer bé la planta --va explicar--. És un error pensar que es pot fer sense tenir-ne ni idea".

Els més entesos van aprofitar l'ocasió per comprar les últimes novetats fins i tot en paper de fumar. Així, la firma Smooking --de Capellades (Anoia)-- va causar sensació amb un nou format màster king size ultrafí i estret, per fumar en grup. Inma Bonvehi, directora de comunicació de la cita, va confirmar que les previsions s'havien desbordat: divendres i ahir al matí hi van entrar més de 5.000 persones (el doble del que s'havia previst). L'organització --madrilenya, però incapaç d'aconseguir un permís als vedats del PP-- tramitava peticions d'estand per a l'edició del 2005, que farà el salt al Palau. Ahir, semblava que només hi faltava Bob Marley.

informació recollida a El Periódico de Catalunya
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar