Maria
Saura defensa que es legalitzin totes les drogues prohibides -
AVUI 07/02/07


Precisa que legalitzar no significa incitar a consumir.
El conseller d'Interior avala la mesura per combatre el narcotràfic.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, va sorprendre ahir amb una declaració sense embuts a favor de la legalització de "totes les drogues". En una entrevista al programa El Club de TV3, al titular d'Interior i president d'ICV se li va preguntar si era partidari de legalitzar el consum de marihuana, a la qual cosa va respondre: "S'han de legalitzar totes les drogues. Ho he defensat sempre".

L'única precisió que va fer Saura al voltant d'aquest posicionament tan clar va ser que la legalització de les drogues no havia de servir per estimular-ne el consum, sinó per combatre el narcotràfic i les malalties que porten associades.

 


"Legalitzar no vol dir estar a favor que la gent consumeixi drogues, sinó que comporta un conjunt de mesures per intentar acabar amb el narcotràfic i les malalties, per això estic a favor d'un procés de legalització de les drogues, que no vol dir estimular-ne el consum, ja que les drogues no s'han de prendre", va afirmar el conseller ecosocialista.

El consum d'alcohol
El titular del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació va precisar que la millor manera que no es prenguin drogues no és prohibir-les parcialment, i va recordar, per exemple, que a l'Estat espanyol hi ha un alt índex de persones que moren a causa d'un mal consum d'alcohol. "L'alcohol mal pres és una droga mortífera", va afirmar.


...

informació recollida a l'AVUI
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar