Maria
“Sí” per ben poc a Rasquera - Lurdes Moreso
El Punt AVUI 11/04/12

• La plantació de cànnabis rep un ajustat 56% de vots favorables dels veïns
• L'equip de govern no plegarà de moment i l'alcalde valora molt positivament l'elevada participació en la consulta, un 68% del cens

Els veïns de Rasquera van votar “sí” al pla anticrisi 2012 de l'Ajuntament, que inclou una plantació de cànnabis, però va ser un “sí” molt ajustat. Un 56% dels participants en la consulta, un total de 308 veïns, van votar a favor de la plantació, mentre que gairebé un 44% (239 vots) s'hi van oposar (hi va haver 7 vots nuls). Tot i que l'alcalde, Bernat Pellisa, va anunciar que el pla anticrisi només es tiraria endavant amb el 75% dels vots a favor i que, si no aconseguia aquest percentatge, l'equip de govern presentaria la dimissió, ahir a la nit no va ser tan taxatiu. “Dimitir ara seria una irresponsabilitat, una frivolitat, hem de fer les coses amb ordre”, va afirmar Pellisa, que va ser aplaudit pels veïns de Rasquera que van seguir en directe el recompte dels vots. “Em sento molt orgullós de ser l'alcalde de Rasquera per l'elevada participació, que ha arribat al 68%”, va dir l'alcalde. A més, Pellisa valora positivament el resultat obtingut. “Després de tot el que ens ha caigut al damunt l'últim mes, el resultat que hem aconseguit és magnífic. La gent que ha optat pel no ho ha fet sense arguments”, va comentar l'alcalde. De tota manera, fins d'aquí a uns dies l'alcalde no prendrà cap decisió.

També el cap de l'oposició, Bernard Farnós (CiU), va valorar positivament el resultat de la consulta popular. Pel que fa a la possible dimissió de l'equip de govern, Farnós es va limitar a dir: “És una decisió de l'alcalde plegar o no fer-ho.” Els contraris a la plantació de cànnabis al municipi també van aplaudir amb força després de l'escrutini de vots. Consideren que, tot i que no s'ha fet campanya pel no al municipi, el resultat ha estat molt ajustat i no s'avala la plantació de cànnabis en una finca del terme municipal. Si bé durant la votació els mitjans de comunicació no van poder accedir al centre cívic on els rasquerans exercien el dret a vot, sí que es va poder seguir públicament el recompte dels 554 vots (d'un total de 814 electors).

 

Empadronaments
El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Rasquera denuncia que s'han produït empadronaments de persones de l'entorn de l'equip de govern i de l'Associació Barcelonina Cànnabis d'Autoconsum durant els últims dies. “Una de les persones que s'han empadronat és un jurista de l'entitat”, ha criticat Farnós, que considera que s'ha inflat el padró municipal. Un extrem que l'alcalde va negar i, de fet, estudiarà denunciar el portaveu de CiU per calúmnies. Per la seua banda, Farnós no descarta impugnar el resultat de la consulta.

Una iniciativa que ha cridat l'atenció a tot el món
La realització del referèndum d'ahir va tenir un ampli ressò en l'àmbit mediàtic, i desenes de mitjans de comunicació es van acreditar per fer la cobertura de la notícia. Fins i tot n'hi havia de Corea.

Reservat el dret d'admissió únicament a veïns
La consulta organitzada per l'Ajuntament de Rasquera es va portar a terme al centre cívic de la població. L'accés a l'interior de les instal·lacions, però, només estava permès als veïns que havien de votar.

Comercialitzen samarretes en al·lusió a la polèmica per un preu de 15 euros
Productes de la Terra, la botiga de marxandatge i productes dels Països Catalans, ha aprofitat la polèmica que s'ha originat a l'entorn de la plantació de cànnabis per posar a la venda diferents samarretes que fan referència a la controvèrsia. Amb lemes com ara “I love Rasquera” (amb una fulla de cànnabis en lloc de l'habitual cor) i “Rasquera, la Catalunya Tropical”, les samarretes es venen per 15 euros la peça. Estan disponibles en cinc talles.

Un dels dos únics restaurants tanca i l'altre no para
Dels dos únics restaurants que hi ha al nucli del poble, només n'hi havia un d'obert, La Seu, que no va parar de treballar en tot el dia. En canvi, l'altre establiment va tancar per descans setmanal.

informació recollida a El Punt AVUI
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar