Maria

Els espanyols veuen el porro menys nociu que el tabac
- Antonio M. Yagüe

• La fundació antidroga alerta de la permissivitat social amb el cànnabis.

Els espanyols consideren que el cànnabis és la droga il.legal menys perillosa per a la salut i que fins i tot causa menys perjudicis que el tabac i l'alcohol. Així es pronuncien en l'estudi La percepció social dels problemes de drogues a Espanya, 2004, realitzat per la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) en col.laboració amb la Caja Madrid.

La investigació, realitzada entre 1.700 persones d'entre 16 i 65 anys, adverteix que aquesta sensació condueix a un procés de normalització en el consum d'aquesta substància. Així, dos de cada tres joves d'entre 15 i 30 anys són favorables a l'ús recreatiu del porro.

L'HEROÏNA, AL CAPDAVANT
En una escala de l'1 al 5 (el 5 és la més perillosa) concedeixen al cànnabis un 3,69, mentre que al tabac i a l'alcohol els assignen una perillositat del 3,71 i el 3,76, respectivament. Segueixen ocupant els primers llocs del rànquing l'heroïna i la cocaïna.


 

El treball revela que gairebé el 60% dels consumidors de drogues ho fan amb "finalitats lúdiques"; el 48%, per "curiositat"; el 46,6%, per "moda i la pressió dels amics", i prop del 38%, pel "gust del que està prohibit". Tot i això, el 44% dels enquestats no troben cap benefici en el consum d'estupefaents.

"La societat espanyola és molt tolerant i permissiva davant el fenomen de les drogues, i el seu consum es banalitza cada vegada més", va advertir ahir en la presentació el president de la FAD, Ignacio Calderón .

La delegada del Pla Nacional sobre Drogues, Carmen Moya, va reiterar que el Govern segueix obert a la possibilitat d'utilitzar el cànnabis amb finalitats terapèutiques. "Però, de cap manera, estem a favor de la legalització", va matisar Moya.informació recollida a El Periódico
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar