Maria
Obama creu que la marihuana no és més perillosa que l'alcohol o el tabac -
Ara 21/01/14

El president dels EUA recorda en una entrevista a la revista 'New Yorker' que va fumar cànnabis quan era jove.

El president dels Estats Units, Barack Obama, creu que la marihuana no és una substància més perillosa que l'alcohol o el tabac, però considera que la seva legalització no és la solució a tots els problemes, segons una entrevista publicada aquest dilluns a la revista 'New Yorker'.

"Quan era jove vaig fumar marihuana i ho veig com un mal hàbit i un vici que no és gaire diferent del dels cigarrets que he fumat durant gran part de la meva vida adulta. No crec que (fumar cànnabis) sigui més perillós que l'alcohol", afirma Obama durant l'entrevista, que va ser realitzada el novembre del 2013. El president deixa clar que no vol animar ningú a fumar i assegura que "he dit a les meves filles que és una mala idea, una pèrdua de temps i poc saludable".

El president considera que el gran problema del consum de cànnabis als EUA són les penes desproporcionades i la manera com aquestes afecten amb més duresa les minories i les persones amb pocs recursos. "No hauríem de tancar a la presó joves i individus durant llargs períodes de temps per haver consumit marihuana quan els que estan escrivint aquestes lleis segurament han fet el mateix", apunta Obama.

Obama considera que les lleis estatals com la de l'estat de Colorado, que despenalitza el consum privat de marihuana, són un avanç, ja que permeten acabar amb una situació injusta en la qual grans parts de la societat violen la prohibició però "només uns quants són castigats". El president adverteix, però, que la legalització de la marihuana no és la "panacea" i destaca que la problemàtica és molt complexa.


informació recollida a Ara

Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar