Maria
El Govern tripartit catalā preveu "donar suport" i "cobertura legal"
a l'ús terapčutic del cānnabis
VilaWeb
17/12/2003 16:45
(EUROPA PRESS)


• El Govern tripartit catalā, format per PSC, ERC i ICV-EA, donarā "suport i cobertura legal i científica a l''ús terapčutic del cānnabis", segons els acords del programa pactat per les tres formacions polítiques. La Generalitat ampliarā així la línia de treball de l''Executiu de CiU que ha impulsat assajos clínics per comprovar el suposat benefici del cānnabis.

El Govern de CiU ha iniciat abans de l''estiu els trāmits necessaris per poder presentar una proposta a l''Agčncia Espanyola del Medicament que li permetés assajar els beneficis d''un derivat del cānnabis per frenar la fatiga, el dolor o la rigidesa muscular que provoca l''esclerosi múltiple.

 


Tot i aixō, aquests trāmits, que s''haurien d''haver presentat aquesta tardor, "s''han vist paralitzats momentāniament per canvis en l''estructura organitzativa del laboratori Celltech Pharma, que inicialment va acceptar la proposta de finanįar els assajos clínics", segons ha informat avui a Europa Press el director de Recursos i Productes Sanitaris de la Generalitat, Eugeni Sedano.

Aquests assajos havien de centrar-se en l''efecte terapčutic del Nabilone, un derivat sintčtic del cānnabis, que actualment s''utilitza a Espanya per alleujar les nāusees que provoca la quimioterāpia en malalts de cāncer. El fārmac, que ara s''importa des de la Gran Bretanya, el va sol·licitar l''oncōleg al Ministeri de Sanitat.

informació recollida a Vila Web
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar