Maria
Marxes arreu del món per la legalització del cànnabis -
VilaWeb 05/05/07

• Alacant, entre les ciutats on es fan concentracions.

Usuaris, cultivadors i simpatitzants del cànnabis marxaran avui per ciutats de tot el món per reivindicar la legalització d'aquesta herba tan popular. Sota el lema 'No més multes, planta't', volen expressar a governs de tot el món que la guerra contra la marihuana és una guerra contra els ciutadans. Entre les més de dues centes ciutats del món on s'han convocat marxes i concentracions, hi ha Alacant, on els partidaris del cànnabis sortiran a les set de la tarda de l'avinguda General Marvà.


 

En la marxa es demanarà un canvi en la legislació de Seguretat Ciutadana que eviti les multes i confiscacions de plantes als usuaris que es fan regularment. Els partidaris del consum sostenen que el cànnabis no és una droga perillosa ni perjudicial i que el ciutadà hauria de tenir el dret a consumir-lo sense limitacions.

La Marxa Global de la Marihuana es fa cada any a diferents ciutats del món des de 1999, on se celebren marxes, manifestacions, concerts i festivals.


Milers de persones volen la legalització del cànnabis -

• Els manifestants denuncien l'augment de multes pel consum.

Diversos milers de persones van participar ahir a Madrid en la manifestació central a Espanya organitzada per la Federació d'Associacions Cannàbiques (FAC) per demanar el final de la prohibició de la marihuana.
Aquest acte festiu, que estava emmarcat en la denominada Marxa Mundial de la Marihuana, també es va celebrar en altres capitals i municipis espanyols, com per exemple Alacant, Bilbao, Lleó, Màlaga, Vigo, Saragossa, La Laguna i Las Palmas i a més de 200 ciutats de la resta del planeta.

Sota el lema ¡No+ multes!, Planta't, la FAC va voler denunciar que cada any augmenten les sancions pel consum de cànnabis en aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, "sense aconseguir-se cap resultat, excepte reprimir centenars de milers de ciutadans", segons va explicar un dels membres de la federació. 

Els convocants van advocar perquè aquesta llei sigui reformada i van recolzar la proposició de modificació presentada el 14 de novembre de l'any 2006 pel Grup Parlamentari d'Esquerra Verda-Izquierda Unida- Iniciativa per Catalunya Verds al Congrés dels Diputats.

"El PSOE va sol.licitar dues vegades la reforma quan era a l'oposició, i per això considerem coherent que ara admeti a tràmit la proposta", van afegir les mateixes fonts.

De moment, la FAC "crida a la desobediència civil", tant amb plantacions per a l'autocultiu individual, com amb cultius col.lectius per al consum.


"No a més multes, planta't!" -

AVUI 06/05/07

Centenars de persones han demanat a Madrid el cessament de les multes per possessió i consum de marihuna. El lema: No a més multes, planta't. La manifestació, convocada per la Federació d'Associacions Cannàbiques (FAC), s'ha desenvolupat en un ambient festiu, acompanyat pel so dels timbals i el fum de la marihuana...

Els assistents, majoritàriament joves, van cridar lemes com “Llibertat per a Maria, prou ja d'hipocresia” o “Més porros, menys porres”. La FAC pretén promoure l'autocultiu, tant amb plantacions individuals com col·lectives, per al consum compartit en circuit tancat.

 

La marxa ha acabat a la plaça d'Orient, amb la lectura d'un manifest on s'ha assegurat que prohibir el consum de marihuana només afavoreix el narcotràfic. L'acte ha continuat amb diverses actuacions musicals i la representació d'una obra de teatre.

Aquesta mobilització forma part de la Marxa Mundial per la Marihuana 2007, en la qual participen 232 ciutat d'arreu del món.


informació recollida a VilaWeb, a El Periòdico i a AVUI
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar