Maria
'Fuma la teva herba sense mesclar': un al·legat per mer plaer - Micha
La Marihuana .....03/08/14

Els pacients i els consumidors de cannabis que arriben a Europa des de l'estranger acostumen a sentir-se completament perduts. L'herba i el haixix es consumeixen mesclats amb tabac?

Al Canadà, els EUA. i a moltes altres parts del món, això resulta completament impensable. Ni tan sols els fumadors de tabac de l'altre costat del bassal pensarien a inhalar "una mescla". Es posa gran cura en separar el consum de cigarrets del de porros. Mentrestant, a Alemanya i als Països Baixos, molts pacients fumen el cannabis, receptat pels seus metges, en grans porros amb tabac, que probablement regirarien l'estómac als clients dels dispensaris de marihuana nord-americans.

L'explicació a aquest fenomen es troba en la forma diferent en la qual s'ha desenvolupat la història de tots dos mercats negres. A Europa, fins la dècada de 1990, el mercat estava dominat pel haixix, que solament es fumava pur i en pipa. Tanmateix, la forma preferida de consum a dia d'avui és el porro, en el que simplement no es produeix la combustió sense tabac. Mentrestant, als EUA, l'herba dominava el mercat, a partir de la qual cosa es va desenvolupar una cultura de porros petits i purs. Sense tabac, un porro de la mida habitual a Europa, als EUA. contindria fàcilment de 1,5 gr. a 2 gr. el que és gairebé tan fort com un porro europeu, però molt més compacte i sense tabac. Amb el declivi del mercat negre i el canvi al cultiu d'interior, els europeus han conservat el seu mal costum de mesclar l'herba amb el tabac. Els nord-americans, d'altra banda, prefereixen vaporitzar el haixix, del qual cada vegada és més fàcil disposar en aquests dies, en lloc d'embolicar-se un porro.

Als europeus els apassiona el tabac
El fet que als europeus els agradi el tabac és la raó per la que la majoria de els estudis realitzats a Europa es porten a terme en voluntaris que han fumat tabac, a més a més de cannabis en diferents mescles]. Tanmateix, per tal de determinar el perill i risc potencial que el cannabis suposa per a les vies respiratòries, caldria poder referir-se a estudis sobre el consum de cannabis pur. En la seva major part, aquests estudis es porten a terme en els estats i províncies on la 'marihuana medicinal' és legal, als EUA. o el Canadà, gràcies a la legislació liberal vigent en aquests llocs. Les conclusions dels últims resultats de la investigació són unànimes: al contrari del que succeeix amb el tabaquisme, no queda clar que fumar cannabis pur representi un risc de desenvolupar càncer.

L'estudi més recent sobre això es va publicar en l'edició actual del "Journal of Cancer", on s'afirma que, "S'ha demostrat que el consum regular de cannabis no causa mal funcionament dels pulmons de forma significativa. [...] Es demostra que el risc de malaltia pulmonar relacionada amb el consum regular de cannabis és molt baix, i és molt menor que el risc associat amb el consum de tabac."

Des de 2006, s'han publicat, almenys, quatre estudis que confirmen el resultat d'aquest estudi acadèmic, que va examinar les dades procedents de més de 5.000 casos d'estudi: Dr. Donald TashkinEn 2013, "Effects of Marijuana Smoking on the Lung" (Els efectes de fumar marihuana en el pulmó) publicat per l'American Thorax Society (Societat Toràcica Americana), de fet, classificava el fum del cannabis com beneficiós per a les vies respiratòries, i no com un agent cancerigen. Aquest estudi va ser l'últim treball del pneumòleg Prof. Donald Tashkin dels EUA.

En una sèrie d'estudis publicats a partir de 2006 van demostrar, en repetides ocasions, que el fum, de fet, estimula les vies respiratòries superiors, i de cap manera pot considerar-se com a cancerigen per als pulmons. Tashkin havia estat un dels principals pneumòlegs dels EUA. que, durant l'era Reagan, s'encarregaven de produir resultats d'investigació negatius sobre fumar cannabis, a fi i efecte de justificar científicament la legalització, moltíssim més estricta, del cannabis seguida pels polítics del vaquer a la dècada dels 80.
Tashkin va realitzar els seus encàrrecs, però va descobrir que el tema era tan interessant com per passar els següents 30 anys de la seva vida dedicat a investigar-ho. Així doncs, no pot haver-hi cap dubte sobre que, per entre els pneumòlegs del món, no n'hi ha cap que hagi treballat tan intensament sobre l'efecte del fum del cannabis en les vies respiratòries i en els pulmons com aquest professor de Califòrnia.
Tanmateix, fins a 2006 no es va atrevir a publicar, per primera vegada, les seves noves conclusions. El seu últim estudi havia examinat curosament 1.200 fumadors d'herba, residents en el comtat de Los Angeles. Va descobrir que no es pot establir un augment del risc de patir càncer de pulmó, ni tan sols en aquells que havien fumat més de 20.000 porros en tota la seva vida.
Des d'aleshores, ha reforçat periòdicament aquests resultats amb els resultats de nou estudis més.

Al 2009, l'anteriorment opositor al cannabis comentava, "En el passat, quan els resultats de la nostra investigació van fer l'efecte que [el consum de cannabis] havia tingut efectes negatius en els pulmons i/o en el seu funcionament, estava convençut que la legalització augmentaria el consum i tindria un impacte negatiu en la salut pública. Vaig advertir a tots en contra de fumar. Actualment, sóc a favor de la legalització. El cannabis no hauria d'estigmatitzar-se com una substància il·legal, el tabac és molt més perillós, i pel que fa a l'addicció, l'alcohol és molt més perillós".

Es produeixen molts problemes amb el consum conjunt de cannabis i tabac
Per desgràcia, fumar una mescla de cannabis i tabac, en lloc d'herba pura, causa més problemes que únicament efectes secundaris per a la salut. També es relaciona amb molts altres problemes. En el context del debat sobre la legalització, els consumidors de cannabis, inclòs els que fumen pur, i els 'experts en el tema', que vaporitzen l'herba o la ingereixen, han de lluitar amb les conseqüències d'una substància, que en principi hi té poc a veure amb la seva afecció. Fumar, també sense tabac és la forma menys saludable de consumir cannabis, per la qual cosa s'estan posant de moda, a poc a poc, d'altres formes de consum més sanes, com la vaporització o la ingesta oral.
Durant el renaixement del cànem en la dècada de 1970, quasi ningú no estava atent als riscs de fumar nicotina, o de fumar en general. El porro amb tabac estava socialment acceptat, ja que, en aquell temps, fumar no es considerava un problema ni un perill per a la salut. En altres cultures, el cannabis ha format part de la vida quotidiana des de fa segles, on el consum per via oral o per inhalació de fum pur és popular.

Mesclar el cannabis amb tabac augmenta sobre manera el poder addictiu del seu consum. L'autor d'aquest article coneix molts consumidors recreatius de cannabis, el consum incidental [dels quals | del qual] els va portar a començar a fumar cigarrets, després d'haver mesclat regularment els seus porros puntuals amb tabac. Sovint se sent la gent dir: "Estaria bé sense fumar herba, però en lloc seu fumaria molts més cigarrets." Els que eviten el tabac també tenen molt menys problema per prendre's un descans de l'herba amb regularitat.
Finalment, però no menys important, l'efecte del consum de cannabis pur és completament diferent amb la finalitat d'una mescla, com s'acostuma a dir per aquestes llars. Els que estan familiaritzats amb la diferència saben que una mescla de nicotina/cannabis no només relaxa i alleuja els símptomes dels consumidors, sinó que també fa que un se senti més cansat i aixafat en comparació a quan es consumeix pur.

De fet, ajuda el cannabis a lluitar contra el càncer pulmó?
E un estudi realitzat per la Facultat de Medicina de Harvard, a Boston en 2007, se suggeria que, en formes especialment agressives de càncer que són resistents a la quimioteràpia, l'ingredient actiu THC inhibeix el creixement de les cèl·lules cancerígenes en el pulmó i influeix positivament en la metàstasi. "Les biòpsies tumorals d'animals tractats amb THC han demostrat que el THC té propietats sobre el creixement i la inhibició dels tumors. El nostre estudi recomana més recerca sobre els cannabinoides, com el THC, per tal d'utilitzar-los com una nova teràpia alternativa per contenir el creixement de la metàstasi en uns certs tipus de càncer de pulmó."

Llibertat d'elecció
Des del triomf del vaporitzador, tot el que consumeix herba amb fins medicinals o recreatius sap que no n'hi ha hagut, durant molt de temps, una alternativa millor i més saludable a fumar. Tanmateix, el porro no desapareixerà de la subcultura, a molts llocs il·legal. Amb tot, les estadístiques no acostumen a ser la més gran motivació quan es tracta de la pròpia salut. En una societat plural, fumar cigarrets hauria de continuar sent l'elecció dels individus adults. Amb tot, tots som responsables de les nostres pròpies accions. Però potser, alguns dels qui actualment continuen mesclant podrien aconseguir la seva dosi després de vaporitzar o fumar un porro pur. Aleshores, alguns dels fans dels grans porros amb tabac comprovarien la diferència per si mateixos. D'altra banda, el tabac no impediria que els possibles fumadors purs gaudissin de consumir les meravelloses flors en companyia. Fumar cannabis pur no només és més saludable, sinó que en deixar el tabac fora de la mescla poden sorgir noves combinacions.

Fuma la teva herba sense mesclar!

traduït amb : www.standling.com

informació recollida a : La Marihuana

Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar