Maria
La fira del cànem afirma que es veu forçada a marxar a Pamplona - Edwin Winkels

ADÉU A UNA DE LES DUES MOSTRES SOBRE CÀNNABIS
• La Farga de l'Hospitalet no renova amb Highlife després de tres edicions.
• L'exposició se celebrarà a Pamplona abans dels 'sanfermines'.

Després d'acomiadar-se del Festival Internacional de Cine Eròtic --a instàncies d'una decisió presa pel ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet--, la direcció de La Farga tampoc ha renovat el contracte amb Highlife BCN, la fira del cànem que, per poder celebrar la seva quarta edició, de 3 al 5 de juliol, ha hagut de buscar refugi a Pamplona.

Aquesta vegada no ha estat l'ajuntament hospitalenc, sinó suposades pressions per part de la Generalitat, les que haurien acabat amb una fira que atreia cada any uns 15.000 espectadors i centenars d'expositors, sempre segons la denúncia que fa la mateixa organització. "No ho podem demostrar, però si la mateixa Farga sempre s'ha portat de meravella amb nosaltres, fins i tot ara, sembla clar que és a la Generalitat a qui no li agrada la presència d'aquesta fira", explica Sergio Martínez, un dels organitzadors de Highlife BCN.

MÉS INSPECCIONS
Martínez reconeix que en l'última edició no es va poder controlar del tot que ningú fumés a les instal.lacions de La Farga, "però això passa en qualsevol tipus de fira". L'organitzador ja notava llavors més pressió per part de la Generalitat, en el tema d'inspeccions, i denunciava l'any passat en una carta als expositors la difícil situació del cànem a Catalunya, una cosa que segons ell també afecta l'altra fira del sector, l'Spannabis, que, no obstant, al febrer va celebrar amb èxit la seva cinquena edició a Cornellà.

 

"Des de La Farga ens van explicar que no ens podien dir res d'un nou contracte fins després de les eleccions. Després, ens van comentar que no ens el renovaven perquè volien dirigir les seves activitats cap a altres terrenys. Això no s'entén, perquè tant el festival de cine eròtic com el del cànem són un èxit, i aconsegueixen atraure milers de persones a l'Hospitalet", es lamenta Martínez. "Agrairíem que des de la Generalitat tinguessin el detall d'explicar-nos per què la nostra fira ja no és benvinguda aquí", afegeix.

Precisament, Catalunya va ser precursora a admetre un tipus de fires, com la del cànem, que malgrat que aborden el tema de la planta en tots els seus aspectes --des de roba fins a olis-- se centren sobretot en l'aspecte del cànnabis com a droga tova per fumar o inhalar. Després d'estudiar diverses opcions, Highlife BCN ha trobat refugi al Baluarte de Pamplona, on s'organitzarà els dies previs als sanfermines amb el nom de SanFerWeed. Weed és el nom popular anglès de la marihuana.

L'estudi de l'artista navarrès Kukuxumusu n'ha dissenyat el cartell (a la imatge), mentre que el suport polític ha procedit del partit Representació Cannàbica de Navarra (RCN-NOK), que en les últimes eleccions generals es va presentar amb llistes a Navarra, València, Màlaga i Alacant.
informació recollida a El Periòdico
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar