Maria
Un estudi revela que l'ús mèdic del cànnabis pot prevenir els infarts - Agències

· El cànnabis pot impedir que s'obstrueixin les artèries i prevenir així atacs de cor i apoplexies, segons un estudi científic recollit aquesta setmana a la revista Nature.

Els experts han determinat que el component actiu del cànnabis, l'anomenat THC, no només afecta el cervell i provoca un aparent efecte de felicitat, sinó que repercuteix en els vasos sanguinis.

L'experiment, portat a terme amb rates en la University Hospital de Ginebra, ha permès establir que el THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) bloqueja el procés d'inflamació, principal responsable que s'obstrueixin les artèries.

Quan una inflamació es combina amb dipòsits de greix, es produeixen les plaques obstruents, i això dóna origen a l'aterosclerosi, un mal considerat com la primera causa d'infarts i apoplexies al món occidental.

 

Experiment amb rates
Els científics del centre suís van sotmetre les rates a una dieta rica en colesterol amb l'objectiu que desenvolupessin plaques, per després introduir-los THC en els aliments.

L'experiment va mostrar que, després d'11 mesos de consumir aquest component del cànnabis en dosis molt baixes, s'havia "alentit significativament" l'aparició d'obstruccions en les artèries.

Segons els autors de l'estudi, la troballa pot obrir una via per a la prevenció d'aterosclerosi, tot i que altres experts adverteixen que aquests resultats no signifiquen que "fumar cànnabis sigui bo per al cor".

informació recollida a l'El Periódico
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar