Maria

BŔlgica permet des d'avui la tinenša de tres grams de cÓnnabis
per a consum personal
- 'última hora' - Agències

Les autoritats belgues permeten a partir d'avui que els majors d'edat puguin portar al damunt fins a tres grams de cÓnnabis, aixÝ com que en cultivin una planta, com a mÓxim, a casa seva per a consum personal.

Fins que entri en vigor definitivament una nova legislaciˇ precisa sobre aquesta qŘestiˇ, es considerarÓ malestar a altres ciutadans la tinenša de cÓnnabis dins i als voltants d'una escola, una presˇ o un centre per a la joventut, i "la tinenša ostentosa" d'aquesta droga en un lloc p˙blic.

Per als menors d'edat, es mantenen les condicions anteriors a aquesta mesura, ja que la tinenša i el consum de cÓnnabis segueixen sent punibles.

 

Llacunes legals
La normativa que entra en vigor pretÚn cobrir la llacuna legal que es va crear desprÚs que el Tribunal Constitucional belga anulĚlÚs el 20 d'octubre passat un article de la llei de drogues (2003) que estipulava que la policia no podia denunciar el consum privat de cÓnnabis dels majors d'edat, excepte en determinades situacions.

Els jutges van considerar llavors que certs termes de l'article, com "consum problemÓtic" i "provocar malestar a altres ciutadans", eren massa vagues i, a l'espera d'una nova llei de drogues, la ministra de JustÝcia, Laurette Onkelinkx, ha desenvolupat una nova normativa per aclarir aquests aspectes ambigus.

informació recollida a El Periódico
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar