Maria
Argentina legalitza el consum de marihuana - Abel Gilbert

El Tribunal Suprem argentí va dictaminar dimarts que no és il·legal el consum de marihuana, sempre que sigui privat i no afecti menors. L’Església catòlica i la dreta van criticar la decisió. Per al bisbe Jorge Lozano, la sentència és «contradictòria i perjudicial» perquè «facilita» el consum en lloc de «dificultar-lo».

Segons el text del Suprem, qualificat d’«històric», el dret a la intimitat està consagrat a la Constitució. Per tant, «les accions privades» que «de cap manera ofenguin l’ordre i la moral pública, ni perjudiquin un tercer, estan només reservades a Déu i exemptes de l’autoritat dels magistrats». Els portaveus del tribunal van deixar clar que els seus integrants no avalen «el consum amb ostentació».

 

Carlos Fayt, el membre més veterà del Suprem, va considerar al seu torn que el problema de l’Argentina no són els consumidors de «porrets» sinó els narcotraficants, a vegades associats a cabdills polítics i policies.

Eugenio Zaffaroni, un altre membre del màxim tribunal, va subratllar que el problema no és avui la marihuana sinó el paco, droga sintètica que es fabrica amb romanents de cocaïna i que està afectant en especial els sectors més pobres del país.

informació recollida a El Periòdico
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar