Maria
La Farga respira marihuana - Josep Ferrer
AVUI 21/01/07


Èxit
Aprendre a cultivar, activitat que triomfa a la trobada
fira
· L'Hospitalet acull la mostra dedicada al cànem indi més gran del món
expositors
· Més de vuitanta estands mostren tota mena de productes relacionats amb el cànnabis
suports
· Els adults defensen les qualitats terapèutiques de la planta

Si a hores d'ara algú encara no sap quina olor fa la marihuana quan es crema, és a dir, quan es transforma en els populars porros, només cal que vagi aquest cap de setmana al recinte firal de La Farga de l'Hospitalet, on se celebra la tercera edició de la Highlife, la fira del cànem indi més gran del món.

La flaire que es rep només entrar-hi et pot tombar si no s'està acostumat a aquesta forta i peculiar olor. Un cop el nas s'hi adapta, la visita es converteix en tot un paradís per als consumidors d'aquesta planta considerada per molts com una droga però que té moltes virtuts terapèutiques, segons els seus defensors. De fet els organitzadors deixen molt clar que la Highlife "no fomenta el consum de cànnabis, sinó la reducció dels riscos associats al seu ús".


 


A diferència d'altres salons que es fan a La Farga de l'Hospitalet, com el del Manga o el de Cinema Eròtic, els visitants són poc participatius i gens amants de parlar d'aquesta afició, potser perquè es tracta d'un tema encara tabú i associat a una xacra social com és el consum de drogues. Els pocs que accedeixen a parlar afirmen que vénen a "informar-se i conèixer nous productes", altres asseguren que vénen "a mirar" i alguns reconeixen que vénen "a passar una estona divertida". En Pau, un jove d'una vintena d'anys que va acompanyat d'un parell d'amics de la mateixa edat, es congratula que es pugui fer una fira com aquesta "perquè en el nostre Estat no hi ha molta llibertat respecte a la marihuana i que es pugui celebrar un esdeveniment com aquest és molt bo".

Els qui no tenen cap problema per parlar obertament de la marihuana són els 84 expositors del saló. En ells es pot trobar de tot relacionat amb el cànnabis: licors, cervesa, papers per fer els porros que eviten posar-hi saliva o matalassos fets de fil de cànem. Però sobretot predominen els estands d'autocultiu. En Manu, propietari d'una empresa de cultiu ecològic, assegura que entre els seus clients "hi ha gent jove que en fa un ús lúdic però també hi ha gent adulta que el fa servir per relaxar-se o com a medicament". En Manu dedica bona part del seu temps a explicar a la gent com poden conrear a dins de casa seva marihuana. Per fer-ho només es necessita "un llum adequat, un bon sistema de ventilació, carinyo i unes bones llavors"

informació recollida a l'AVUI
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar