Maria
Cinc malalties on la marihuana és un potencial medicament - Beatriz Rojas
www.metro.pr 19/04/14

Contra VIH
A principis d'aquest mes, investigadors nord-americans van revelar que l'ingredient psicoactiu de la marihuana, el tetrahidrocarbocannabinol (THC), protegeix el teixit immune en l'intestí dels efectes nocius del VIH, segons l'estudi Publicat en AIDS Research and Human Retroviruses.

Els científics van realitzar experiments amb micos infectats amb el virus i van trobar que l'ús del THC, el principal component psicoactiu de la cànnabis protegeix les cèl·lules del sistema immune intestinal.

Contra càncer
Cristina Sánchez, biòloga de la Universitat Complutense de Madrid, va realitzar una troballa en el qual va observar que els cannabionoides de la marihuana inhibeixen el desenvolupament del càncer. Això significa que es pot utilitzar com un tractament alternatiu no agressiu (i eficaç) per al malalt.

També científics de la Universitat d'Harvard van informar que el THC redueix el creixement tumoral en el càncer de pulmó convencional i, a més, impedeix la propagació de cèl·lules nocives.

A manera d'exemple, els científics van explicar que el THC és una espècie de míssil que busca les cèl·lules tumorals per eliminar-les, deixant a la resta completament sanes.

A diferència dels fàrmacs convencionals i la quimioteràpia, que es caracteritzen pels seus potencials danys físics i cerebrals, l'ús de la marihuana obre un llindar cap a una millor vida per a les persones que pateixen aquesta malaltia, es va informar en Pijamasurf.com.Contra el glaucoma
La marihuana ha estat usada en medicina per baixar la pressió intraocular (PIO) en pacients amb glaucoma primari d'angle obert (GPAA). Basat en els comentaris realitzats per l'Institut Nacional de l'Ull (NEI ), l'Institut de Medicina (IOM), i en l'evidència científica disponible, l'Acadèmia Americana d'Oftalmologia Teràpia Complementària van trobar que fumar i ingerir cànnabis, disminueix la pressió ocular per 3 o 4 hores.

Contra l'obesitat
D'acord amb un estudi realitzat per l'Institut d'Investigació Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia d'Obesitat i la Nutrició (CIBERobn), a Espanya, alguns compostos derivats de la cannabinoides, concretament el rimonabant, bloqueja els receptors cannabinoides CB1 en l'estómac, la qual cosa és interpretat per les cèl·lules gàstriques com un senyal de sacietat. Aquesta arriba al cervell i aquest respon disminuint la ingesta d'aliments.

Contra convulsions
Més de cent famílies de Colorado, Estats Units, estan subministrant als seus fills malalts un tractament a base de marihuana combinada amb oli d'oliva, després que una família va assegurar haver guarit amb la mateixa fórmula a una nena de cinc anys (Charlotte Figi) que patia un desordre genètic.

Diversos pares que estan provant aquest tractament es van mudar a la ciutat després d'assabentar-se del miraculós cas de Charlotte, la qual patia un estrany mal que li provocava convulsions, va informar Sexenio.com.mx.
traduït amb : www.apertium.org

informació recollida a Metro

Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar