Programa d'Actes 2012
Manifest de
l'Assemblea de
les Festes Alternatives

Sant Andreu de Palomar
’12
Programa d'Actes 2012

23 anys de Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar
Manifest de Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar

No passaran, ni un pas enrere!

No passaran, ni un pas enrere! Ha passat un altre any i les nostres vides continuen tant o més precàries que mai. Arran de l’alienació capitalista més salvatge, la classe política es carrega la sanitat, l'educació i la resta de polítiques socials, fet que evidencia, cada vegada més, que la màscara que havien venut de pau social, classe mitjana o sobirania nacional era una fal·làcia. Estem segrestades per un grup de persones que només miren el seus interessos, és a dir, nosaltres sobrem. Cada cop es fa més evident que vivim en una dictadura on la ciutadania, la gent dels pobles i els barris, no comptem per a res i el famós 1% continua actuant amb total impunitat. Per això nosaltres diem: No passaran, ni un pas enrere!

A Catalunya, aquesta situació s’ha volgut tapar, els darrers mesos, amb la qüestió de la independència i les eleccions. L’eix nacional ha desplaçat de la primera plana l’eix social i, mentre la gent continua morint, suïcidant-se o bé caient en la misèria més absoluta, la classe política ens ven la independència com la panacea que ho arreglarà tot. Nosaltres sabem que això no és cert, que el capitalisme i la força exercida per l’autoritat de qualsevol Estat no ens faran lliures. La dictadura dels mercats i de l’1% continuarà actuant amb total impunitat. Per això diem: No passaran, ni un pas enrere!

A Sant Andreu, aquest Estat dictatorial també es fa notar, per exemple, amb la repressió exercida i dirigida des del districte durant la vaga del 29-M o la més recent del 14-N; a través de l'aprovació de plans urbanístics que pretenen fer fora el veïnat de casa seva per fer uns eixos “cínics” que destrossaran les relacions humanes i la fisonomia que ens caracteritzen com a poble. Volen aburgesar-nos i modernitzar-nos com han fet amb la Fabra i Coats, un recinte on, des de fa anys, es demana un espai per crear un ateneu popular gestionat pel veïnat i les entitats del poble, però que, de moment, s'ha convertit en una fàbrica de “modernos” que fan un art que no ens sentim nostre...i res en ferm sobre l'ateneu de l'Harmonia. Estem fartes d’aquest model que ens volen imposar de centres comercials i oferta cultural vinculada al seu pensament únic. És per tot això que, totes juntes, des del nostre poble, diem: No passaran, ni un pas enrere!

Les Festes Alternatives també patim aquests atacs; volen obligar-nos a institucionalitzar-nos, amb la intenció d’allunyar-nos del centre de la festa, prohibint-nos actes amb molta història i amb els quals tenim un gran afecte com la Bicifarra, impedint la iniciativa veïnal per muntar festes, etc. Però, des d'aquí, sabeu què hem dit? No passaran, ni un pas enrere! Malgrat tot, un any més, hem aconseguit poder ser amb vosaltres, assegurades com sempre, sense estar institucionalitzades ni normalitzades com requereixen des del districte, recuperant l'espai que desitjàvem, fent les activitats que volem i quan volem i, sobretot, impedint qualsevol atac a les nostres festes, perquè cap veïna no es pot quedar sense!
Així doncs, des de l'assemblea de les Festes Alternatives, us diem –com sempre– que juntes ho podem tot; que elles tenen les lleis, però les decisions són nostres. Sortim al carrer i, totes juntes, cridem: No passaran, ni un pas enrere!


Assemblea de les Festes Alternatives de Sant Andreu

novembre de 2012, Sant Andreu de Palomar
festesalternativessap@gmail.com

 


Tornar