Manifest de
la 7a Festa Major
Reivindicativa
de Sant Andreu
Assemblea de Sant Andreu - Nou Barris d'Endavant (OSAN)
La Trinxera - Assemblea de Joves de La Sagrera i Sant Andreu - CAJEI


Andreuencs i andreuenques,

Un any més, el Poble de Sant Andreu de Palomar surt al carrer per celebrar la seva Festa Major.

I un any més, la Festa Major Reivindicativa torna amb tota la força i l’alegria del món: dotze dies i dotze nits per viure plenament les nostres festes populars. Volem gaudir dels concerts i de les sessions de djs. Dels tallers i de les gimcanes. De la matinal cultural i de l’skatepark. Del concurs literari, les xerrades i el torneig de futbol. Volem celebrar la Festa Major i cridar ben fort que nosaltres no oblidem.

No oblidem que vivim en uns països ocupats, i que seguim lluitant per una terra lliure. Independència, sí, però no a qualsevol preu. La Independència que volem va de la mà d’un profund canvi social.

No volem uns Països Catalans on Laportes i Carreteros es converteixin en els nous Puigcercós, Montilla, Saura o Mas. No volem un estat amb la corrupció del Millet de torn i de les constructores. No volem uns Països Catalans sense drets socials per a la classe treballadora. No volem un estat on hi tinguin cabuda el racisme d’Anglada, les actituds sexistes i agressions contra les dones, les tortures i abusos de poder dels Mossos d’Esquadra, i els cementiris nuclears.

Volem uns Països Catalans independents. Amb la participació del poble i de les entitats populars, veïnals i culturals. Uns Països Catalans socialistes, on la classe treballadora tingui assegurada una feina digna, amb salaris justos, sense accidents laborals ni atur. Volem que la veu del poble sigui escoltada: Llibertat pels presos del 4F i per l’Alfonso, i el Millet a la presó. Uns Països Catalans on el dret a l’habitatge sigui una realitat i no una trista promesa electoral. Uns Països Catalans que defensin el respecte a la llengua, la cultura i el territori, i que no existeixen sense la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, el País Valencià i les Illes.

És per tot això, andreuenques i andreuencs, que volem que tothom balli, rigui i es diverteixi sense oblidar la Lluita. És per tot això, que AMB ALEGRIA I GUERRA PER LA FESTA I PER LA TERRA, La Trinxera (Assemblea de Joves de Sant Andreu i La Sagrera), Endavant, la CUP i totes les persones que participem de la Festa Major Reivindicativa us convidem a cridar ben fort

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME !

VISCA SANT ANDREU DE PALOMAR !

VISCA LA TERRA LLIURE!
Sant Andreu de Palomar, novembre de 2010

 
Tornar