Manifest de
l'Assemblea de
les Festes Alternatives

Sant Andreu de Palomar
’08


Benvolgudes andreuenques i andreuencs:

Comencen les dissetenes Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar, altre cop amb ganes de "gresca i xerinola" i també de lluita social!


L'Assemblea de les Festes Alternatives s'ha reunit de nou per tirar endavant aquest projecte d'una manera autogestionada, amb una organització horitzontal i molt de treball col.lectiu mogut per les ganes, la il.lusió i el compromís polític.

Aquest darrer any hem vist com Sant Andreu anava quedant pràcticament buit de cases okupades i centres socials -i dels projectes que s'hi duien a terme- i com les excavadores, empeses per l'esperit especulador, continuen arrasant les cases antigues del poble. Mentrestant, les obres de l'AVE avancen i els plans per construir cases de luxe a Sant Andreu no s'aturen.

Tot plegat no sembla sinó confirmar la voluntat de l'Ajuntafems de convertir Sant Andreu de Palomar en un segon centre d'aquesta ciutat, Barcelona, que no sentim com a nostra. Un nou centre per què? Potser per continuar fent d'aquest poble un aparador i per continuar convertint-lo en un espai adient per la mercantilització de l'oci, la cultura i l'espai públic. Mentrestant, pel veïnat tot són restriccions justificades per la llei cínica.

Es fa patent, doncs, la necessitat d'anar reconquerint el dret de fer un ús lliure i col·lectiu de l'espai públic, de potenciar la participació i l'organització de la gent, promovent les relacions intergeneracionals i la comunicació dins del poble i creant espais autogestionats de debat i acció per poder fer front a la falta de memòria històrica i al creixent individualisme. I aquest és l'objectiu a partir del qual organitzem les Festes Alternatives.

Per això hem volgut que les festes d´enguany recolzin a través de les seves activitats una sèrie de causes, com la recuperació de la memòria històrica, la lluita contra l´hetero-patriarcat , la denúncia de la tortura policial, la reivindicació de l´utilització popular del carrer i la potenciació de l´ús de la bicicleta…

I especialment, volem donar suport a una de les darreres lluites que queden a Sant Andreu: la voluntat que la Fabra i Coats sigui emprada com a equipament pel poble i no com un negoci lucratiu per empreses privades amb la connivència i pel benefici partidista de l'Ajuntament que, un cop més, utilitza els recursos que tenim a l'abast per cobrir necessitats que no són essencials ni són les nostres, amparats sota el discurs del progrés.

Un progrés de creixement il·limitat, demanda irrefrenable i oferta excesiva, que s'erigeix com un miratge i esdevé la base d'aquest sistema econòmic capitalista que s'entesta a prioritzar el benefici d'uns quants privilegiats del món enriquit en detriment d´una vida digna per la resta.

Així doncs, ens trobem de festa a partir del dia 28 de novembre. I a la karpa popular des del 4 de desembre, al carrer Segre amb Parellada.

Per totes aquestes coses i moltes més, t'hi esperem per saltar plegades… de la roda del progrés!!!Assemblea de les Festes Alternatives de Sant Andreu

novembre de 2008, Sant Andreu de Palomar

 
Tornar