Manifest de
l'Assemblea de
les Festes Alternatives

Sant Andreu de Palomar
’07

Benvolgudes veïnes i veïns de Sant Andreu de Palomar
Com ja fa 16 anys, per aquestes dates, les festes alternatives tornen a sortir al carrer !


Hi havia una vegada en un mon més proper del que voldríem unes persones que convivien. Els homes es van adonar que a través de la por podien sotmetre a les dones. Poc a poc això es va anar sofisticant i van crear un estat basat en lleis i càstigs. Amb el temps es van adonar que no era suficient per tenir-ho tot controlat, així que es van inventar la cultura de la por, el terrorisme, el consum, la propietat privada... tot plegat excuses per justificar els seus actes d'avarícia massacrant pobles, persones, animals i la seva propia terra. Algunes dones es van adonar que també podien jugar a aquest joc, i amb el pretext de la igualtat es van transformar en la mateixa merda.

2007 Sant Andreu de Palomar. Un grup de veïnes i veïns sortim al carrer i ens adonem que això no es un conte, que es una realitat que ens oprimeix, per molt que els mitjans ho vulguin edulcorar i ens insertin en un món irreal de necessitats que l'única cosa que fa és alienar-nos i dividir-nos. Estem cansades de viure tan depressa i no anar enlloc; tan ofegades quan hi ha tant d'aire per respirar; tan silenciades quan hi ha tantes coses a dir... I a sobre el Cor de la Ciutat es permet inventar-se les nostres vides! Doncs no ens faran creure! El patriarcat existeix, així com el capitalisme la xenofòbia, l'homofòbia i el racisme més profund. I això no és un abstracte, està directament relacionat amb la nostra quotidianitat.

No és casual que sospitosament l'Ajuntafems ens ho hagi posat tan fàcil a les Festes Alternatives i tan difícil a les Reivindicatives; no és casual que s'hagi aprovat una llei que prohibeix les festes alternatives; tampoc és casual la requalificació de terrenys que causarà l'AVE (mitjà de transport que cap de nosaltres agafarà); tampoc ho és que al descampat que fóren les Casernes hi hagi una comissaria dels Gossos d'Esquadra com un palau i una escola pública en barracons; ni que els equipaments públics i culturals de la Fabra & Coats hi hagi una "zona verda" d'asfalt i una exposició lucrativa d'una empresa privada; o que aquest any hagin desallotjat centres socials i cases okupades intetant acallar una vegada més la veu de la dissidència; tampoc és casual que a la Mercedes Benz s'estigui practicant impunement una deslocalització que implica l'acomiadament de 500 persones treballadorxs i que al Bon Pastor desallotgin famílies de les Cases Barates, responent a un plà maquiavèlic que convertirà una zona de cases baixes i vida al carrer en un barri dormitori, etc.

És per això, que les Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar 2007, per setzena vegada, recupera el carrer intentant oferir alternatives a l'oci mercantilitzat, sumant la nostra veu a les lluites veïnals com l'Harmonia Ateneu Cultural i Popular, la Plataforma Veïnal de la Trinitat Vella i la de Torre Baró; sumant-se també a la lluita feminista autònoma i a la lluita antirepressiva. I en definitiva a tots aquells col.lectius que, com nosaltres, s'organitzen horitzontalment, de forma assembleària, lluitant amb la cultura, l'esperit crític, i el respecte com a mitjà i finalitat d'allò que construïm.

Perquè això no és un conte, perquè ja sabem que les lleis són seves, però la decisió és nostra. Recuperem el carrer!

Les Festes Alternatives comencen el 30 de Novembre i ens podràs trobar a Diables, a la Carpa de carrer Segre... però també ens trobaràs als bars, a les biblioteques, als carrers, a les places, als mercats, ESTEM PER TOT ARREU!QUE COMENCI LA FESTA !!!!!!!!

Assemblea de les Festes Alternatives de Sant Andreu

28 de novembre de 2007, Sant Andreu de Palomar

 
Tornar