MANIFEST de
Diables de Sant Andreu
Festa Major de StAP 2012 Diables de Sant Andreu
Exigint la retirada de la denúncia
a un dels nostres membres per un G.U.
la passada Festa Major 2012

  Des de Diables de Sant Andreu ens dirigim a les entitats, veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar per exposar els fets succeïts la nit del passat dia 5 de desembre de 2012 dins el marc de la Festa Major.

L'acte organitzat per Diables de Sant Andreu funcionava amb normalitat, tal i com estava previst, sota la supervisió i responsabilitat de la mateixa entitat, quan es va generar una situació conflictiva a causa de l'aparició, al carrer Ramón Batlle, d'un dispositiu policial format per dos furgonetes d'antiavalots, dos cotxes de patrulla ambdós de la Guardia Urbana i dos policies vestits de paisà. Aquests dos van entrar al local a irrompre el nostre acte. L'actitud desafiant i agressiva dels dos agents que van advertir, què sinó acabàvem l'acte immediatament, en dos minuts, les furgonetes d'antiavalots "procedirien (textualment) a desallotjar" les persones que participaven a un dels actes que organitzem a la nostra Festa Major.

De seguida vàrem fer cas d'aquesta advertència i vam finalitzar, de manera forçada, el nostre acte.

Un cop vàrem tancar el local, i tres representants de l'entitat estaven gestionant la situació, i fent cas de les seves indicacions, ens vam trobar amb els antiavalots fora de les seves furgonetes amb actitud provocadora i agressiva cara els veïns i veïnes de Sant Andreu i ens vam veure obligades a trucar a la tècnica del districte, fet que va fer que es resolgués la situació.
Durant aquest temps un del agents va demanar d'identificació a un dels membres de Diables que estava fotografiant el desmesurat dispositiu policial, al·legant que volia saber qui era per posteriorment portar a terme una denúncia si la foto en qüestió es publicava.
El resultat d'aquesta identificació és una denúncia per part d'un agent de la G.U. a un membre de Diables on se l'acusa de DESCONSIDERACIÓ ALS AGENTS DE L'AUTORITAT amb una declaració per part del agent denunciant exposant que el membre de Diables es va encarar i proferir insults a l'agent, fet que no es va produir en cap moment.

Des de Diables de Sant Andreu volem fer públic aquesta injustícia i vol remarcar que els membres de Diables que van parlar amb els agents es van comportar en tot moment d'una manera correcta, col·laboradora i respectuosa.
No entenem, no només la presència policial desmesurada a un acte de Festa Major, ni la posterior denúncia pel sòl fet de fer una fotografia.

La nostra entitat fa 11 anys que realitza aquest acte tan arrelat al nostre poble sense cap incident i que forma part de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar.

És per això que exigim la retirada de la denúncia a un dels membres de la nostra Colla i el màxim respecte a la Colla de Diables de Sant Andreu que fa 30 anys que treballa voluntàriament realitzant actes culturals, donant vida al nostre poble i adreçada als veïns i veïnes de Sant Andreu.
 


Salut i foc ! ! ! !Diables de Sant Andreu
Diables de Sant Andreu
carrer Ramon i Batlle, 9
Sant Andreu de Palomar

les comunicacions a STAP
 
tornar