Comissió Escola-Sanitat
Comissió
Escola-Sanitat
Les obres dels nous equipaments sanitaris a la zona encara no han comenšat - Maria Ortega
AVUI 18/01/10

Els ve´ns demanen un calendari concret.

Com si es tractÚs d'una celebraciˇ anual, els ve´ns de Sant Andreu han tornat aquests dies a denunciar que continuen esperant l'inici de les obres a les antigues casernes del 'barri' per aixecar-hi els equipaments sanitaris que, l'any 2005, la consellera de Salut, Marina Geli, els va anunciar. Han passat dotze mesos mÚs de retard, que se sumen als sis que els ve´ns ja van denunciar l'any passat, coincidint amb la festa major del 'barri', i el projecte -tambÚ es preveuen diferents equipaments, zones verdes, nous vials i habitatges- estÓ gairebÚ en el mateix punt.

Cap operari no ha entrat encara a les antigues casernes per engegar els diferents projectes sanitaris que estan aprovats en aquesta zona, que des de l'any 1998 no acull cap mena d'activitat militar i des del 2002 s'ha convertit en l'espai reivindicat pels ve´ns per aixecar-hi un nou centre d'atenciˇ primÓria (CAP). L'obertura d'un nou CAP que ajudi a palĚliar les mancances de la zona Ús la principal reivindicaciˇ dels ve´ns. Ara el 'barri' de Sant Andreu disposa d'un sol ambulatori per atendre les mÚs de 52.000 persones que hi viuen.

Els ve´ns continuen denunciant la manca d'un calendari concret que indiqui el dia en quŔ estÓ previst engegar els treballs per construir el CAP -amb capacitat per atendre 30.000 persones-, els centres de salut mental -un per a adults i un altre d'infantil i juvenil- i el centre sociosanitari.

La principal novetat en aquest procÚs es va anunciar dissabte, quan l'Ajuntament de Barcelona va comunicar, sense esmentar dates concretes, que les obres comenšarien desprÚs de la tramitaciˇ final del pr˛xim mes de febrer. Fons del Consorci de la Zona Franca (CZF) -que participa en el finanšament del complex sanitari- expliquen que aquest mes estÓ previst tancar el tema del finanšament -el pressupost del projecte Ús de 35 milions d'euros- i que les obres podrien comenšar a finals de febrer o primers de marš.

Els ve´ns, per˛, continuen desconfiant de les promeses i demanen compromisos per escrit. Les associacions de ve´ns de Sant Andreu-Nord-Tramuntana i Sant Andreu de Palomar, amb el suport de la Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns de Barcelona, han tornat a manifestar la seva "indignaciˇ" aquest cap de setmana com a prŔvia al recordatori de la campanya que tenen previst realitzar durant la cercavila de festa major.

Els ve´ns tambÚ expliquen que el SÝndic de Greuges ha admŔs a trÓmit la seva solĚlicitud d'informaciˇ a la consellera Geli, que, segons apunten, no ha respost a les seves demandes.

Informaciˇ elaborada grÓcies a Carles Blanch, president de l'Associaciˇ de Ve´ns Sant Andreu-Nord-Tramuntana.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP