ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
HAN DESALLOTJAT LA GORDA!

Dilluns 14 de juliol, a les 7 del matí, tres furgons de proavalots dels Mossos d’Esquadra, acompanyats d’una ambulància, van venir a desallotjar La Gorda a Sant Andreu de Palomar. La Gorda era una casa okupada on es desenvolupava un projecte de dones i lesbianes, que portava més de tres anys donant vida a un edifici abandonat durant al menys deu anys.

A l’arribada dels Mossos els esperaven unes 25 persones a les que van apartar per la força equipats amb piloteres. Ràpidament van organitzar cordons policials tallant els tres accessos als voltants de la casa. Intentaren entrar per la porta del carrer i, en veure que estava fortificada, ho van provar mitjançant una escala per la balconada del primer pis, per on finalment van accedir al edifici. Mentre intentaven rebentar la porta del segon pis, anava arribant gent a la concentració de suport, encapçalada per una pancarta que deia 'En temps de democràcia, a la destrucció li diuen progrés. Aturem la destrucció del barri'. Van arribar a ser una quarantena de solidàries, acompanyades de veïnes i veïns que observaven, sorpreses, el desplegament policial al centre del poble.
Al balcó del segon pis hi havia dues dones encadenades, a les que van deslligar amb cisalles. Un cop identificades i retingudes durant una estona, les van deixar en llibertat. Mentrestant, tres dones que hi havia a la teulada desplegaren dues pancartes amb els lemes 'No ens faran creure' i “Se arma la Gorda” i cridaven “¡No nos resignamos, de La Gorda no nos vamos!”. Després de la sorpresa inicial dels agents, tres d’ells van pujar a la teulada. Primer intentaren moure-les per la força, i més tard convèncer-les perquè baixessin per l’escala escortades per agents clarament nerviosos, tot això sense cap mesura de seguretat. Davant la negativa, van sol·licitar la Brigada d’Escaladors i una grua de l’empresa Hune. Cap a les 10 del matí va arribar el cap de la Brigada d’Escaladors, al qual es va donar la benvinguda amb els crits de “Brigada Escaladora, a la liquadora!”.

Mentre no arribava la grua, Sant Andreu es despertava al crit de 'Al cor de la ciutat, s’especula de veritat!', “Contra los playmobils: barriguitas!”, “Ea, ea, ea, La Gorda se cabrea”. Veïns i veïnes miraven i feien fotos des dels balcons. Quan la grua es trobava a uns carrers de la casa, se li va barrar el pas amb contenidors en tres punts del seu recorregut. Els proavalots van córrer, porra en mà, cap als talls del carrer dispersant a la gent i obrint el pas a la grua. Van començar a baixar a les dones amb arnesos i grua cap a les 11 del matí. Mentrestant la gent es reagrupava i cridava 'Si toquen a una, ens toquen a totes'.

Per evitar el contacte de la concentració amb el cotxe patrulla que s’emportava les tres dones, ara detingudes, el cordó policial va desplaçar la gent a empentes i cops de porra dues vegades. Les detingudes van ésser traslladades a la comissaria de Les Corts, sota l’acusació policial de resistència i desobediència.

A les 5 de la tarda es va fer una concentració, controlada per tres furgons de proavalots, per esperar a les detingudes i probablement gràcies a aquesta van ser posades en llibertat a quarts de nou. Al matí següent havien d’acudir a declarar a jutjats, on se les cita per un judici de faltes el 6 d’agost sota l’acusació de lesions i contra l’ordre públic.

Les Gordes volem expressar el fàstic profund que ens provoca l’autoritat i en aquest cas els cossos d’inseguretat de l’Estat, així com els abusos i la prepotència que els permet la impunitat de la que gaudeixen. Mossos d’Esquadra, els vostres somriures i la vostra cordialitat cap a les veïnes i veïns no amaguen qui sou i a qui defenseu. L’estratègia del sistema heteropatriarcal d’incloure polítiques d’igualtat, fa que ens trobem ara, a dones en posicions de poder i exercint autoritat, defensant allò que les oprimeix i convertint-se en les nostres enemigues. "Machitos" i dones-"macho" ens feu vomitar! Contentes de no tenir poder, felices de combatre’l!

Des de La Gorda ens hem sentit molt recolzades i volem donar les gràcies a les persones – veïnes, amigues, solidàries- que ens van donar suport el dia del desallotjament.

Feministes contra la guerra del capital.
"¡Si queremos se arma la gorda!"


Sant Andreu de Palomar Assemblea de La Gorda, 15 de Juliol de 2008