TV 3

©
xagori - WEB STAP
enllaç a la web de TV3

La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)
i els diumenges repetició de tots els Capítols de la setmana a
TV3 després de la pel·lícula de sobretaula
SETMANA 182
del 31 de gener al 4 de febrer 2005

.. MALALTIES I OPERACIONS
El Toni acaba d'explicar a la seva germana el que li passa: de tant en tant, i cada cop més freqüentment, li agafen unes rampes que el paralitzen.
Ho ha consultat als metges del brasil i li han assegurat que en té, com a molt, per tres anys, i que es tracta d'una malaltia neurològica degenerativa que afecta a tot menys al cervell.

La Mari fa que el Toni torni a casa, però demana opinió mèdica a la Carme, que corrobora el diagnnòstic.

Desesperada, la noia es presenta al despatx del Marcel, capficat en els problemes d'una restructuració del programa. Veu venir que la feina de la Mar com a vident perilla i li sap greu. Però així i tot, atén amb afecte la Mari i promet que mirarà de parlar amb un metge molt important ex amic del seu pare.

Però el Toni, de qui tornarem a parlar més avall per no embolicar ara massa la troca, no en vol saber res, de metges. Vol viure la vida, fer de tiet i no deixar-se destrossar el cos amb pastilles ni perdre el poc temps que li queda visitant consultes mèdiques.

Finalment, és el Marcel qui l'acava mig convencent, però a canvi, el Toni li fa prometre dues coses: que cuidarà per sempre la Mari i la Desi i que no digui a ningú que ja té preparat el final abans que arribi per ell mateix i el deixi mort en vida.

La K s'ha de sotmetre a la darrera revisió de la seva història sobre el tema de la cama. L'Ernest li aconsella que s'operi perquè, tot i que sempre li quedarà una lleugera coixesa, el fet de no ajustar les dues cames li repercutirà, a la llarga, en els malucs i l'esquena.

La K voldria consultar-ho amb el Manu, però el noi, que segueix fent un stage musical, no diu ni ase ni bèstia a ningú, ni tan sols a la Paula de qui, per cert, només sabem que la cuida la K.



LES AMISTATS PERILLOSES
La bona literatura provoca entusiasme, plaer, pot fer pensar… i també genera amistats impensades. Aquest és el cas de la Clara i la Consol, que es troben un bon matí amb dues novel·les de la Patricia Highsmith.
Totes dues s'hi fixen no només perquè comparteixen l'afició per aquesta excel·lent autora de novel·la negra, sinó perquè la llegeixen en versió original; l'una per no perdre l'anglès de Cardiff i l'altra per tal de poder entendre millor els prospectes farmacèutics, que de vegades sonen a swajili.

Sigui com sigui, decideixen intercanviar llibres, dinar juntes i explicar-se les batalletes.
Mentre la Clara rememora la seva vida, la Consol es queixa de que el Roger cada dia la deixa més sola, de que no pot tenir fills…

A la Carme, aquesta amistat no li fa cap gràcia per al·lusions, i les dues germanes tenen una primera discussió que recorda, encara que de lluny, les de la primera temporada de la sèrie.


La Noèlia és de les que no es dóna per vençuda així com així… I és que això d'haver fet focs de camp en èpoques remotes fa ser molt constant, sobretot si fa vent i plou. L'ajudant de la Blanca pensa en una estratègia que pot ser resultona : fer-se amiga de la Isabeleta i convèncer-la per reconstruir el grup de teatre o fer alguna activitat tots plegats al casal.
De moment, sembla que el teatre no acaba de rutllar i l'activitat de siatsu, que fan al casal, no és apte per l'esperit de la Isabeleta. I és que a la noia li agraden altra mena de massatges, com veurem a lapartat següent.



UNA DE DETECTIUS
A La Fusteria, els números no quadren. No hi ha manera de que la recaudació coincideixi. La Cecília de seguida sospita del Rai, i demana al Paco que ho solucioni.
Aquest assegura que ho farà, però no veu clar que l'encarregat del local sigui un lladre.
De manera que quan li ho planteja, ho fa amb relativa delicadesa, cosa que no impedeix que l'ex segurata s'emprenyi com una mona…. .

Però de seguida fan equip per mirar de treure'n l'entrellat l'abans possible. I el Paco Gadget porta una petita càmera que gairebé immediatament descobreix les maniobres del Rubens.

Un cop fora el lladre, a La Fusteria li falta un cambrer, i per unanimitat, tots decideixen que sigui el Paco, com a premi a la sagacitat.


El Toni es paseja amb el seu flamant cotxe nou i es troba amb la Isabeleta. Ella fa un tímid intent de refusar la invitació del noi per estrenar el vehicle, però al final accepta.

Quan la dona deixa anar un versicle, el toni és conscient que ha arribat el moment d'atacar… I inicien un conat de focs artificials interromputs pel mosso d'esquadra company del Ramon, que fa baixar la Isabeleta del cotxe.
Ella li prega que no digui res al Rafa, que ha estat tot un malentès.

Però el Toni és sistemàticament estalonat pel policia que, a falta d'una altra distracció, dedica les hores de la jornada extralaboral a seguir el Toni.
Aquest l'amenaça i tots dos són a punt d'arribar a les mans, però es contenen a temps, el Toni parla amb el comissari que el protegeix perquè li tregui el bòfia de sobre, i el mosso és esbroncat amb contundència. Però com més li insisteixen a que deixi en pau el noi, més decidit està a arribar fins al final, cosa que al Ramon no li fa cap gràcia.




LA GUERRA DEL SIBARITA
La tensió entre el David i l'Ivan va augmentant com el contingut d'una olla a pressió.
Al mal rotllo ambiental s'hi afegeix la descoberta de les calcetes de la Sussi per part del Bryan, que immediatament sospita del David. I quan, fet una fúria, va a etzivar-li un cop de puny, l'ex boxejador s'aparta i el puny del Bryan peta amb força contra la porta.
Les conseqüències: la mà trencada (en el sentit literal de la paraula) i una baixa indeterminada.

HARMÒNIX. Carnestoltes 2005

El Cor diu NO a la guerra
NO a la guerra !!

Desesperat, l'Ivan demana ajuda a la Pepita i la Teresa, que tenen la mà trencada (aquest cop en sentit figurat) de cuinar.
Però el que està clar és que no poden seguir així, i com que el David, que comença a tenir comandes, es nega a ajudar a fer els menús industrials, l'Ivan es veu obligat a subcontractar un altre catering que, tanmateix, no acaba de rutllar perquè els clients es queixen.

El Pere fa de mitjancer amb els proveïdors milanesos i aconsegueix col·locar de nou els vestits de la Marta i l'Àngels.
Aquest petit èxit fa pensar a l'Ivan una possible forma de desfer-se del David: comprar-li la seva part. Però, com aconseguir diners, si està més endeutat que el Fòrum de les Cultures abans de la subhasta?

L'única possibilitat és demanar el capital al Narcís. La Montse protesta però l'aprenent de fuster els hi deixa sense reserves. Amb els diners a la seva disposició, l'Ivan fa l'oferta al David, que just acaba de rebre una comanda per tot l'any, per la qual cosa respon que, a aquest pas, serà ell qui li comprarà la seva part a l'Ivan

I aquest, rabiós, decideix atacar per dos fronts diferents: d'una banda, demana al Pere que torni a fer de mitjancer i, de l'altra, decideix fer la punyeta tant com pugui, boicotejant el que calgui.
Comença fent anar al Nelson com una pilota, d'una banda a l'altra, sempre mirant de perjudicar al seu soci, però com que no se'n surt, decideix passar directament al sabotatge culinari.

 

DE SOLITUDS, RECONCILIACIONS I INCOMUNICACIÓ
La Mar i la K se senten extraordinàriament soles. El Gus només truca per demanar coses i el Manu toca la guitarra ves a saber on i amb qui.

La K segueix capficada amb el tema de l'operació i la Mar veu perillar la seva feina a la tele…
L'únic que els fa costat és l'Àlex, a qui conviden la nit de Carnestoltes a jugar al futbolí i a fer una mena de Streapball a Cal Peris.

Després, la Mar i l'Àlex s'enrotllen tot imaginant el Gus, una per enyorament, i l'altre per admiració i per la cosa de fer un polvet, que vulguis o no, també fa festa…


La comunicació entre els Peris és cada cop mès difícil. Ell no para de remugar i la Cinta està esgotant la paciència. Després d'un examen que la dona pot haver suspès per aguantar les males cares del seu marit, la parella miren de parlar, però el Peris prefereix una comunicació més directa.
La Cinta, però, s'hi nega fins que aclareixin què dimonis els passa…


El Santiago no vol saber res de la Pilar i la Roser disfruta com un gínjol de bracet del cap de seguretat.
La Pilar intenta diverses vegades parlar amb el Santiago però aquest la refusa asprament.

L'Iris demana perdó a la Pilar, li assegura que ja no li interessen els diners i que els deixarà en pau per sempre perquè està clar que pare i fill són morts l'un per l'altre.
Però l'Iris no deixa d'intentar que la Pilar i el Santiago es reconciliïn : manté una agríssima conversa amb el seu pare on la més absoluta incomunicació es fa tangible.

Però el Ramon ja no sap què fer amb la Pilar, de tan moixa que està. Així que decideix agafar el toro per les banyes i també va a veure el Santiago.
Amb molta mà esquerra li diu que la Pilar s'ha equivocat però que l'estima i que ho va fer pel bé d'ell… I el cap de seguretat s'estova… i tots dos fan les paus.

 

LA DEFLAGRACIÓ
El David, content i orgullós, prepara un càtering de luxe a gran escala. Ha d'anar a comprar algunes coses i deixa el Nelson a càrrec de l'olla dient-li: "vigila sobretot que no em bulli".
L'Ivan, però, ha sentit la indicació i envia el Nelson al magatzem tot donant-li festa la resta de la jornada.
Truca a la Marta per sopar, mira l'olla, la destapa, somriu, la torna a tapar…. I fa girar el comandament del gas a la màxima potència.

El David es troba amb el Pere, i ladvocat intenta convèncer el noi perquè vengui, tot acompanyant-lo. El cuiner gairebé ni se l'escolta, però permet que l'home el segueixi camí del Sibarita.
A dintre, el contingut de l'olla bull violentament i el líquid comença a vessar, primer tímidament i després amb la força d'un gèixer.

La Marta i l'Ivan es troben a la porta del càtering i esperen que arribi el David per fer el relleu. Aquest arriba amb el Pere, que segueix mirant de convèncer-lo…
Però el cuiner s'adona que alguna cosa no acaba d'anar bé. El líquid per damunt del fogó… i el foc apagat!
Dubta un instant, perplex, i s'adona que el gas està sortint a plaer quan el Pere es posa un cigarret a la boca. L'advocat agafa l'encenedor i el David, horroritzat, intenta deturar-lo amb un "no!" que es confon amb l'explosió del gas…

L'impacte catapulta els dos homes a terra i una fumera immensa i tòxica ho inunda tot. L'Ivan, desesperat, corre a mirar d'ajudar els caiguts, però el fum i l'esforç el maregen i es desmaia.

La Marta crida desesperada. El fum és cada cop més agressiu i de dins d'aquell infern no en surt ningú. Es tapa boca i nas com pot i entra, per descobrir, entre la fumera, els tres homes inconscients: El David i el Pere arran de fogons, l'Ivan, una mica més enfora….











Spock
amb la col·laboració estelar de la Mireia


Setmana 182

Tornar a Resums febrer 2005
Tornar a Pàgina Resums


1a.Trobada Cardíacs STAP
2a.Trobada Cardíacs STAP
Històries Imprevistes
Bl@u


El Cor de l'estiu
Channing



L'equip de la WEB STAP ©
tplana, Spock, Channing, Casablanca, Baulena
procurem fer resums per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici

Tornar