Núria Prims
Núria Prims: "Una pel.lícula avorrida pot agradar" - Imma Fernàndez
El Periódico 30/04/08


Actriu
Protagonitza "Reencarnación", un llargmetratge de Salomón Shang que reflecteix
en tres hores de llargs silencis la soledat i alienació humanes.


-- Una pel.lícula de tres hores, en blanc i negre i amb molts silencis, mirades i plans llargs. ¿Masoquisme o provocació?
-- És un atreviment i jo respecto molt els agosarats amb fonaments que es llancen a experimentar amb totes les seves conseqüències, encara que després el producte pot agradar o no. Salomón té una reputació, no és un penjat que fa tonteries.

-- ¿Què va pensar quan li va proposar el paper, el d'una jove a qui el seu nòvio ha deixat per una altra i que deambula pels carrers...?

-- Al principi li vaig dir que era molt avorrit, però quan me'l va explicar bé, vaig entrar en el seu univers i el vaig entendre. Que una pel.lícula sigui avorrida no vol dir que no sigui bona, pot agradar.

-- El tedi està justificat, doncs.

-- La desídia amb què surt l'espectador forma part de la intenció del director. Ell diu que si aguanta una persona per sessió, ja està.

-- Es retrata una Barcelona trista, grisa, desoladora.

-- Té una aparença de decadència, tant al Raval com a la Diagonal. El meu personatge està perdut, es deixa humiliar, fins que explota. D'aquí el títol: arriba al límit i després reneix. Es planteja l'aïllament de l'individu en la societat; hi hauria d'haver convivència i respecte, però acceptem aquest aïllament. I costa ser diferent, ser un estrany. Ens acomodem en la pobresa espiritual.

 

-- ¿Tan malament estem?
-- Jo sóc més optimista, però si vas pel carrer, veus que la gent no et mira; no ens mirem als ulls. Una frase de la pel.lícula diu: "Som iguals els cotxes i les persones".

-- Aquest any tornarà a rodar amb Shang, en un registre oposat, "Un asesino a sueldo".

-- És una pel.lícula d'acció, en color i amb diàlegs molt divertits. Té el toc cínic i crític del director, que a més interpretarà el protagonista, l'assassí a sou del títol.

-- ¿Com el de Bardem?

-- Res a veure. És un assassí bufó, més a l'estil Mr. Bean. Jo sóc la prostituta que l'acompanya en un viatge.

-- Vostè va iniciar el seu viatge artístic acompanyant dos mags.

-- Era la noia de les espases. La millor interpretació de la meva vida: sortia en tanga platejat; era molt tímida i em van passar les pors.
WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com
Tornar
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP