Factoria Paparote Teatre participació dissabte 8 de novembre al 4t. Concurs de Teatre Emergent
'la síndrome de l'innocent'

Pressumció d'innocència. El Govern de torn diu: "alerta amb el grup NuncaMais, són radicals d'esquerres cosins dels Batasuns"; "alerta amb els mussulmans, poden estar entrenats per Al-Qaeda o per l'Irac; "alerta amb la Plataforma d'Artistes Contra la Guerra, són el braç armat de l'oposició"; etc.

Avui dia una de les armes més efectives que té el sistema per a desmuntar, desacreditar, o criminalitzar a qualsevol, persona o grup, que se'ls oposi és fer-los apareixer socialment com a culpables.

Per això, avui més que mai, la pressumció d'innocència hauria d'ésser quelcom mes que exigible a aquelles persones que alministren la llei, però sobretot avui més que mai la pressumció d'innocència hauria de formar part de la nostra estètica quotidiana de pensament i comportament.

La por a ser considerats culpables va fonamentant en les nostres vides i acaba actuant com auto-censura de les nostres idees i les nostres accions.

D'aquesta por a esdevenir com a culpables, de la utilització que en fa el sistema, es del que volem parlar en el nostre muntatge.

'la síndrome de l'innocent'
(sinòpsi)

Des de pertit, Cándido, sempre ha cregut que tots els que l'envoltenpensen que ell és el culpable de tot el que passa al seu voltat que sigui punible.

Cándido va creixent i cada vegada es va accentuant més el séu problema, i no és pas que ell es senti culpable de les coses, no!... ells es sap innocent, però això no l'ajuda.

L'"enfermetat social" que pateix Cándido es va extremant fins al punt que la no només creu que el fan culplable, sinó que progressivament i involuntària va adoptant les carecterístiques físiques i psicològiques del trangressos de la llei. D'aquesta manera si perd el seu "D.N.I." se sent indocumentat i automàticament mimetitza en un "sense papers" magrebí, sud-americà o de l'Est.

El cas de Cándido es fa de domini públic, es realitzen intents de debats televisius, que acaben convertint-lo en un fenòmen de masses.

Ell cerca solidaritat explicant públicament a la televisió el séu problema, però als 'mass-media' tot just els interessa com a "monstre de fira". A l'últi, la seva 'enfermetat social' s'ha estès i ningú està lliure d'ésser contagiat.

'la síndrome de l'innocent' Fitxa artística
Dramatúrgia:
Text:
Traducció:
Intèrpretes Actors:

Factoria Paparote Teatre
D. Murciano
J. Pascual - idioma Català i Castellà
I. Altimira, M. Ballesteros, T. Pastor
Músics:
Escenografia:
Vestuaro:
Iluminació:
G. Pascual, M. Sánchez
T. Baena
Alejandra Pérez
X. Costa i D. Murciano
Música original:
Titelles:
Ajudant de direcció:
Direcció:
M. Sánchez i G. Pascual
D. Jiménez
X. Costa
Diego Murciano
Contacte Companyia: Ivan Altimira · Tel: 933 458 650 - 646 595 537 · ivankomplot@yahoo.es

Pintors de Sant Andreu de Palomar
Actors/Actrius Andreuencs
Receptes Andreuenques
Cinema Andreuenc Relats Andreuencs Escultors Andreuencs Artesans Andreuencs Músics Andreuencs Fotògrafs Andreuencs
Esportistes Andreuencs
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
webstap@sant-andreu.com

Tornar