ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord veta els violents - Jordi Corachàn


• La Plataforma Veïnal amenaça d'anar als tribunals si no s'accepta el seu ingrés


L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord ha elaborat un codi ètic per als seus socis per impedir l'entrada de persones que hagin protagonitzat "actuacions desmesurades, violentes i incíviques", especialment durant el conflicte de les antigues casernes militars, ocupades per 600 persones.

La mesura s'interpreta com un rebuig a alguns membres de la Plataforma Veïnal relacionats amb actes violents. Una vintena de membres de la Plataforma han sol.licitat l'ingrés a l'associació.

Dolores Torres, portaveu de la Plataforma, va qualificar d'"il.legal" la iniciativa de l'Associació, i va anunciar que estan disposats a recórrer als tribunals si és necessari per tal de fer valer els seus drets. Segons la representant, es tracta d'un veto "intolerable" i d'una vulneració de la llei d'entitats i associacions.

PORTES OBERTES
El president de l'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord, Juan Carlos Blanch, va assegurar: "No intentem tancar les portes a cap veí, sinó tot al contrari, els animem perquè hi vinguin".

 

Blach sosté que "qualsevol entitat té tot el dret d'exigir un comportament democràtic i no violent, però no es vetarà ningú". La junta de l'associació veïnal va celebrar dijous a la nit una assemblea a l'església de la plaça de Mossèn Clapés per informar els seus actuals socis del nou règim interior. Els detalls del text encara s'estan elaborant i es debatran en una nova reunió. "El codi de conducta s'emmarca en la política participativa i de transparència impulsada per la Federació d'Associacions de Veïns", va puntualitzar.

CONDUCTES RESPECTUOSES
Els dirigents de l'associació van impedir l'entrada d'alguns membres de la Plataforma, segons va denunciar la portaveu d'aquesta. Dies abans de l'assemblea, l'associació de veïns va distribuir una nota per informar que, a diferència d'altres vegades, la reunió seria únicament per a socis, per evitar "conductes respectuoses i plurals". En altres ocasions, asseguren, s'han produït insults i amenaces de determinats membres de la Plataforma.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici