ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Defensa exigeix abandonar les casernes - Jordi Corachàn


• Un alt càrrec recomana als immigrants que "no somiïn amb papers


El Ministeri de Defensa aposta per un desallotjament pacífic de les casernes de Sant Andreu, però adverteix als immigrants que les ocupen que el Govern no donarà ni permisos de residència ni de treball. El director gerent d'Infraestructures de Defensa, Miguel Ángel Jusdado, artífex de l'acord amb l'ajuntament, va manifestar: "És una utopia pensar que algú, per atrinxerar-se en aquest lloc, pot obtenir papers". Jusdado assegura que dels més de 600 ocupants el preocupa especialment la situació d'uns 250, la majoria subsaharians, que estan més necessitats. "Estudiarem seriosament si podem ampliar l'acord entre la Generalitat i l'Imserso. Intentarem trobar-hi una solució. No es quedaran al carrer desemparats", va manifestar.

El representant de Defensa va afegir que, segons les seves dades, la resta del col.lectiu el componen 150 okupes espanyols i de la UE, que seran desallotjats i prou, i 150 estrangers més relacionats amb el món de la delinqüència, que tindran un tractament policial.

Jusdado va remarcar que el seu objectiu immediat és netejar el recinte, tirar a terra unes naus i el mur, "perquè deixi de ser un gueto". A mitjà termini, el seu pla --"que és sòlid", va insistir-- passa per desallotjar i ensorrar les dues casernes de Sant Andreu.

 

"A la zona oest (caserna d'Artilleria) s'hi faran els equipaments que demana el barri de Sant Andreu (ambulatori, casal de jubilats i jardins), i a la zona est (caserna de la Mestrança), vivendes de protecció. Aquest és el pla, i no es farà marxa enrere".

ESTUDI CAS PER CAS
La postura de fermesa, va recalcar, no és incompatible amb el diàleg amb els ocupants de les antigues casernes. "Els proposarem un desallotjament escalonat i pactat, en què es respectaran els drets ciutadans de tots i s'estudiarà cada cas individualment. No obstant, no es adient exigir papers per a tots quan s'ha entrat il.legalment al país".

Jusdado es va mostrar sensible a les demandes dels veïns més pròxims a les dues casernes, que també pateixen la greu situació sanitària dels recintes. El representant de Defensa els va demanar una mica més de paciència, perquè "al final s'ensorraran les casernes i es faran els equipaments que desitgen".

En la mateixa línia es va manifestar el secretari d'Estat de Defensa, Fernando Díez, que ahir va anar a Barcelona per cedir l'antic Hospital Militar a la Generalitat. "Desitjo una solució pacífica al conflicte", va declarar Díez.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici