ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

"Si algú roba, ho fa per menjar", diu un líder ocupant - Jordi Corachàn


• "És millor estar aquí que deambular pel carrer", assegura el xilè Yerko Toro


Els immigrants de les casernes es mobilitzen per aconseguir papers Els instal.lats s'agrupen en naus segons la nacionalitat J. C. BARCELONA A les casernes no hi ha màfies; si de cas algun lladregot". El xilè Yerko Toro, portaveu dels ocupants de les casernes de Sant Andreu, diu que la immensa majoria són treballadors immigrants, i precisa: "Si algú roba és per menjar. No en tingueu cap dubte".

Yerko Toro va portar ahir el pes a l'assemblea que van celebrar els sense papers i els okupes en el que un dia va ser la caserna d'Artilleria. Quan va acabar va explicar els acords als periodistes.

L'immigrant xilè no perd ocasió per rebutjar de ple el binomi immigració/delinqüència que algun sector dels veïns i també algun partit s'entesta a establir. "La gent --diu-- ha vingut aquí a la recerca d'una oportunitat i una economia estable. En definitiva, un futur".

 

 

 

PERMISOS DE TREBALL
A Yerko Toro l'acompanya Enrique Mosquera, de l'entitat Papers per a Tots, que reclama un permís temporal per als ocupants d'aquestes casernes. "És l'única manera --explica-- que tenen de poder trobar un lloc de treball i llogar una casa". Toro insisteix en aquest punt. "La gent ha de comprendre que les més de 600 persones que som aquí estem més bé dins que no pas al carrer. Això no es pot desallotjar. No poden deixar-nos deambular pel carrer. Això seria un crim".

Segons la seva opinió, molts veïns comprenen aquesta problemàtica, però n'hi ha d'altres que segueixen fent cassolades totes les nits. Els immigrants, especialment els subsaharians d'Artilleria, més a prop dels edificis de vivendes, diuen que se senten "atemorits".

"Nosaltres també volem que es facin ambulatoris i llocs per a gent gran, però demanem que es busqui una solució per a les més de 600 persones que viviem aquí", explicar Yerko Toro.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici