ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els instal.lats s'agrupen en naus segons la nacionalitat - J. C.


• Només queden sis edificis sense ocupar a les dues grans finques


Els 600 immigrants i okupes que viuen dins les dues casernes del passeig de Torras i Bages s'han distribuït en les diverses dependències per nacionalitats. L'ocupació d'aquest espai va començar ara fa un any i mig, i actualment està en el moment més àlgid, cosa que ha provocat les queixes dels veïns.

Els dos antics aquarteraments, de 50.000 metres quadrats cadascun, estan gairebé plens. Només queden per ocupar tres naus situades al pati principal de la caserna d'Artilleria i tres més a la de la Mestrança, a prop del mur del carrer del Coronel Monasterio.

ZONES NOBLES
Les zones nobles, el que antigament eren elegants despatxos d'oficials, estan ocupades per ciutadans que provenen de l'Est d'Europa. Aquestes dependències, situades a sobre de les entrades principals dels dos aquarteraments, les fan servir russos, ucraïnesos, txetxens i georgians, i també un grup de polonesos.

Algunes d'aquestes persones són exmilitars de l'antiga Unió Soviètica. La policia en té alguns en el punt de mira, perquè sospita que estan relacionats amb el món del delicte i les extorsions.

 

La majoria són immigrants sense papers, aliens a la delinqüència. Hi ha un nodrit grup de subsaharians, originaris de Ghana, Costa d'Ivori i el Senegal, entre altres països.

Un altre grup molt nombrós és el dels sud-americans: argentins, xilens i també equatorians, principalment. Estan molt repartits entre les dues casernes, però comparteixen les habitacions.

GRUP IDEOLÒGIC
També destaca un sector que es podria definir com a ideològic; és a dir, gent que ha triat voluntàriament aquesta mena de vida. En aquest col.lectiu s'englobarien els okupes espanyols i de la Unió Europea, majoritàriament francesos i italians. També se solen agrupar entre ells.

Un col.lectiu igualment nombrós està format per magribins: marroquins i algerians. Se solen agrupar, encara que de vegades exterioritzen les seves diferències, cosa infreqüent en els altres col.lectius.

Aquests grups conviuen amb les 40 famílies que encara viuen als pavellons del carrer del Palomar.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici