ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els immigrants de les casernes es mobilitzen per aconseguir papers - Jordi Corachàn


• L'assemblea dels ocupants de Sant Andreu convoca una concentració per a aquest dissabte
• Demanen que la neteja del recinte es faci ben aviat i s'oposen a qualsevol mena d'enderroc


Neteja, sí; però enderrocament, cap. Aquest és un dels acords més importants de l'assemblea d'immigrants de les dues casernes de Sant Andreu celebrada ahir a la nit.

Els més de 600 ocupants de les finques, propietat del Ministeri de Defensa, van reiterar que només se n'aniran amb un permís de treball a les mans. Per defensar les seves peticions han convocat una concentració davant l'ajuntament de districte dissabte que ve.

L'assemblea va donar suport als seus representants en les converses que van iniciar dilluns passat amb l'ajuntament. El xilè Yerko Toro va informar els companys sobre la reunió mantinguda amb el nou regidor de Benestar Social, Ricard Gomà (ICV), que van qualificar de prova de "bona voluntat".

Portaveus de les 30 nacionalitats que conviuen a les casernes van donar la seva conformitat a una nova reunió amb l'ajuntament. Es van mostrar favorables a la neteja, però no van voler ni sentir parlar d'enderrocaments. "Aquí no hi ha cap dependència buida", va assegurar un representant rus. Els immigrants reunits van decidir oferir la seva ajuda a l'ajuntament en les tasques de neteja.

 

"DESAPARICIÓ" DE LA GENERALITAT
El consens s'acaba en aquest punt. Els reunits volen papers per poder trobar una feina i, al seu torn, estar en condicions de llogar una vivenda. Per aquest motiu van rebutjar rotundament els plans de la Creu Roja, que ha ofert reallotjament durant un mes en pensions i residències o la repatriació. També van criticar la "desaparició" de la Generalitat en aquest conflicte.

Els immigrants van dir que no es conformen amb un simple desallotjament. Si no se'ls ofereix un permís de treball, encara que sigui temporal, s'hi oposaran. Els reunits van assegurar que entenen les demandes dels veïns, que reclamen equipaments per al barri, però van demanar la seva solidaritat. Un subsaharià va intervenir per subratllar: "En aquesta lluita hem d'anar junts".

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici