ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

L'ajuntament rep els ocupants de les casernes - Jordi Corachàn


• El nou regidor de Benestar Social aposta per una solució negociada


Hi ha gestos que valen per mil paraules. La primera actuació del flamant regidor de Benestar Social de l'ajuntament, Ricard Gomà (ICV), ha estat rebre representants dels immigrants de les casernes de Sant Andreu.

Ho va fer ahir com a prova de "bona voluntat" i amb la intenció de trobar una "solució consensuada" per al conflicte dels antics aquarteraments militars, avui ocupats per més de 600 persones de 30 nacionalitats. La reunió s'emmarca en un cert gir en la política social després de l'augment del pes polític d'ICV aconseguit arran de les últimes eleccions municipals.

TROBADA AMB TOTES LES PARTS
No hi va haver acords concrets, però els immigrants van abandonar "encantats" l'ajuntament. Gomà els va prometre "participació ciutadana i dià- leg dins de les seves competències", segons va confirmar el mateix regidor a aquest diari. També va assegurar que es pensa reunir amb totes les parts afectades pel conflicte, especialment amb les associacions de veïns i comerciants de Sant Andreu.

 

 

Els representants dels ocupants es mostraven "molt més tranquils i esperançats" després de la reunió amb Gomà. "Almenys ara podrem dormir tranquils perquè ens ha assegurat que no prendrà cap iniciativa d'esquenes a nosaltres", va afirmar l'equatorià Yerko Toro, un dels assistents a la reunió.

Els immigrants que van anar a l'ajuntament estaven d'acord a subratllar que el "clima creat ha sigut molt bo". Per contra, van recordar que el 12 de maig van demanar una entrevista i que ni tan sols els van respondre.

Els ocupants van sol.licitar a Gomà garanties que no s'efectuarà un desallotjament per sorpresa i van reclamar permisos de treball temporals abans d'abandonar els aquarteraments. Cap d'aquests dos extrems va poder ser atès pel regidor, ja que es tractava de competències extramunicipals, encara que va prometre treballar per trobar una solució a aquestes demandes.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici