ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els immigrants de les casernes volen papers a canvi d'anar-se'n - Jordi Corachàn


• Un portaveu dels 600 ocupants reclama permisos temporals de treball
• "Algú es pensa que ens agrada viure aquí, envoltats de brossa i sense aigua?"


La gent no vol almoines, sinó un futur", va afirmar ahir Yerko Toro, un xilè de 29 anys que s'ha convertit en el portaveu dels més de 600 immigrants que viuen a les casernes de Sant Andreu. Per a ells, l'almoina és un allotjament provisional en una pensió, i el futur, un permís de treball, encara que sigui temporal.

Els immigrants van oferir una roda de premsa en ple passeig de Torras i Bages, davant de l'antiga caserna de la Mestrança d'Artilleria. Sota les restes del lema Todo por la patria i un sol de justícia, van dir que estan farts de tenir notícia per la premsa dels plans de neteja i enderrocament d'una part del recinte.

Volen mantenir una entrevista amb representants de l'ajuntament sortit de les urnes, i ja l'han demanat. Ahir van avançar la seva postura: "Si hi ha permisos de treball, encara que siguin temporals, abandonarem la caserna".

Toro va matisar que aquests papers són la clau per "aconseguir una feina i poder llogar una vivenda". I es va preguntar davant un nodrit grup de periodistes: "¿Algú es pot pensar que ens agrada viure aquí, envoltats de brossa i sense aigua potable, i amb la policia a la porta?"

 

 

INTERROGATORIS I REPATRIACIONS
El portaveu va subratllar que la majoria no vol caritat, sinó poder viure del seu esforç. Toro va rebutjar les enquestes de la Creu Roja, que va titllar d'"interrogatoris", i va denunciar que aquesta organització humanitària ofereix als immigrants bitllets perquè tornin als seus països d'origen, cosa que rebutgen del tot.

"No som delinqüents, ni dropos, ni captaires", va insistir. A les dues casernes hi ha de tot entre els 600 ocupants, de 30 nacionalitats. La policia confirma que els índexs de delinqüència al barri no han pujat respecte a anys anteriors, tot i la sensació d'inseguretat que puguin tenir alguns veïns. Toro es va encarregar de subratllar aquest fet.

NI SARNA NI DESNUTRICIÓ
Enrique Mosquera, del col.lectiu Papers per a Tots, va denunciar que les casernes són un polvorí. No obstant, va desmentir l'existència d'un brot de tuberculosi o la desnutrició d'uns nens, com va assegurar Metges del Món i va difondre algun mitjà. "Són notícies alarmistes. Els nens estan bé, tot i que en qualsevol moment poden agafar alguna cosa perquè juguen entre porqueria".

Els nens en qüestió pertanyen al grup de 25 gitanos búlgars desallotjats de la plaça de toros de Les Arenes. També neguen hipotètics brots de sarna i plagues d'insectes, "rumors difosos per la Plataforma Veïnal". Els immigrants reclamen un acord amb l'Administració per acabar amb el conflicte.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici