ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Cassolades a Sant Andreu contra els ocupants de les dues casernes - Jordi Corachàn


• Uns veïns demanen amb soroll el desallotjament i altres s'hi oposen perquè ho consideren intimidatori
• L'ajuntament enderrocarà alguns murs exteriors del recinte per evitar l'aïllament dels 600 immigrants


Les casernes de Sant Andreu són una olla de pressió, per la pèssima situació en què viuen la majoria de les 600 persones que les habiten i per la pressió exterior. Cada nit, centenars de veïns de la plaça de Mossèn Cla- pés i el seu entorn protagonitzen una cassolada per exigir l'ensorrament immediat dels recintes i la construcció d'equipaments.

La protesta la convoca l'anomenada Plataforma Veïnal i té un seguiment desigual. La seva incidència és innegable, tot i que no majoritària, entre els residents dels edificis més pròxims a les dues casernes del passeig de Torras i Bages. Un grup de veïns de Mossèn Clapés solen baixar al carrer Gran de Sant Andreu per fer soroll amb les cassoles a la porta mateix de la caserna d'Artilleria.

A la resta del barri, la indiferència és gairebé total. El col.lectiu de 30 entitats de Sant Andreu, que va convocar una exitosa aturada dissabte passat, s'oposa a la cassolada pel caràcter "intimidatori" que, segons ells, té la protesta.

La Plataforma organitza les cassolades des de fa una setmana. La convocatòria va coincidir amb l'anunci de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Defensa per sanejar les casernes davant el temor d'una epidèmia.

Tècnics de l'ajuntament i de la Guàrdia Urbana es van presentar ahir a les dues casernes amb plànols de les finques. Els especialistes municipals van sol.licitar el reagrupament dels immigrants per enderrocar "ben aviat", van dir, les naus buides i netejar l'antic recinte militar, mentre que els guàrdies municipals estudien alguns desviaments de trànsit. "Ens han obligat a deixar algunes naus lliures", va confirmar un subsaharià.

 

SUPORT DE LA GENERALITAT
L'acord té el suport de la Generalitat de Catalunya, al marge fins ara del conflicte, i de la Delegació del Govern, que va facilitar els primers contactes entre Defensa i ajuntament. L'administració autonòmica només havia actuat per mitjà de la Creu Roja, que busca allotjament per als immigrants.

El protocol acordat també preveu ensorrar la piscina i diversos murs exteriors, cosa que és una novetat respecte dels plans inicials. Les tasques duraran uns 30 dies.

Els tècnics aconsellen que hi hagi visibilitat des del carrer per evitar l'aïllament dels 600 ocupants i les pràctiques delictives d'una minoria. D'aquesta manera, pensen mantenir la neteja al recinte.

Representants de les quatre institucions implicades en els treballs es van reunir amb representants de les entitats de Sant Andreu per informar-los sobre el pla de sanejament, desvelat la setmana passada per aquest diari. Les administracions ho van justificar per la situació sanità- ria "molt preocupant", tant per als ocupants de les casernes com per als veïns del seu entorn.

Alguns alts funcionaris van admetre la tardança en la resposta per part de l'administració. Van subratllar que es tracta d'una primera fase en els treballs per posar en condicions el recinte.Mentrestant, s'espera la decisió del jutge sobre la demanda civil interposada per Defensa per procedir al desallotjament.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici