ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Pla de Creu Roja per desallotjar les casernes - Jordi Corachàn


RECTA FINAL DEL CONFLICTE DE SANT ANDREU
• L'ocupant que va matar un altre 'sense sostre' s'entrega al jutjat de guàrdia


La Creu Roja va anunciar ahir un pla per reallotjar la cinquantena d'immigrants que encara ocupen les casernes de Sant Andreu en cas que s'executi el desnonament autoritzat per la jutge. Les tres administracions implicades --Estat, Generalitat i ajuntament-- han anunciat que el desallotjament es portarà a terme la primera quinzena de febrer, si llavors encara persisteix l'ocupació.

Mentre el president de la Creu Roja de Barcelona, Josep Marqués, feia aquestes asseveracions en una roda de premsa, s'entregava al jutjat de guàrdia l'algerià Kamel B., de 37 anys, com a presumpte autor de la punyalada que va causar la mort d'un company seu de les casernes el dia 12 de gener passat. Kamel B. va reconèixer haver-li seccionat la femoral en una discussió banal, pel que sembla, per un lloc on dormir.

Marqués va analitzar la situació conflictiva, i va afirmar formalment que cap dels immigrants que encara viuen a les velles casernes, propietat del Ministeri de Defensa, es quedarà sense un sostre.

 

"El pla d'emergència serà efectiu des del mateix dia del desallotjament", va subratllar. En aquest sentit, Marqués va informar que l'organització ja ha reallotjat 367 persones de les més de 500 que hi havia fa un any en aquest recinte militar abandonat. En la seva opinió, aquesta actuació ha evitat "el col.lapse dels serveis socials".

CENT DESPLAÇATS
En un informe de premsa, la Creu Roja destaca la feina dels seus 24 tècnics i els 176 voluntaris que han intervingut en el procés per tractar d'integrar en la societat catalana els que acaben d'arribar. Es calcula que més de 100 persones s'han desplaçat a altres localitats per la pressió policial o han estat expulsades als seus respectius països. L'organització internacional va dir que no tenia dades concretes sobre aquestes persones.

Tot i els esforços de la Creu Roja, el president a Barcelona va expressar certa amargor per no haver aconseguit legalitzar la situació d'aquestes persones, un afer que, va recalcar, no era competència seva. "Per sort, hi ha gent que s'integra en la societat encara que no tingui papers", va afirmar el responsable de l'entitat humanitària.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici