ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La justícia autoritza el desnonament de les dues casernes de Sant Andreu - Jordi Corachàn

• La resolució admet que hi va haver abandó de les finques, però nega el dret a ocupar-les gratuïtament
• Defensa encara no executarà la sentència, mentre que l'ajuntament desitja un desallotjament voluntari


La sentència estava cantada, després del que s'havia vist al judici celebrat el mes de juliol passat. La jutge reconeix que les dues casernes de Sant Andreu estaven abandonades, però nega que això doni dret a ocupar-les. Per això autoritza el desnonament.

Tot i això, fonts del Ministeri de Defensa, propietari dels antics recintes militars del passeig de Torras i Bages, van anunciar a aquest diari que no pensen demanar l'execució de la sentència i van apostar per una sortida pacífica.

En la mateixa línia es va expressar el regidor de Presidència i Hisenda, José Cuervo: "Espero que tot acabi amb un reallotjament pacífic". Ahir a la nit, l'assemblea dels 200 immigrants que encara ocupen els aquarteraments estava reunida per sol.licitar a les administracions un lloc apropiat i, d'aquesta manera, poder anar-se'n.

Enrique Mosquera, de Papers per a Tots, apuntava la possibilitat que els ocupants ni tan sols presentin un recurs a la decisió judicial, malgrat que la llei els concedeix cinc dies hàbils per fer-ho. En canvi, advocats d'ofici d'alguns d'ells van manifestar la intenció de fer-ho. Això demoraria el procés, almenys, 15 dies més.

MÉS A PROP DE LA SOLUCIÓ
En qualsevol cas, els immigrants disposen de 20 dies per desallotjar les casernes de forma voluntària. Tant les administracions com els immigrants confiaven ahir a arribar durant aquest període a una solució del conflicte, que va començar fa més de dos anys.

 

La sentència, tot i ser esperada, va causar preocupació entre els immigrants que han rebutjat els plans de reallotjament de la Creu Roja. En canvi, va ser acollida amb satisfacció pels veïns i comerciants de la zona, queixosos de tantes dilacions.

Ara, la jutge Isabel Giménez García, titular del Jutjat de Primera Instància número 37 de Barcelona, no deixa dubtes. Condemna els ocupants al desallotjament de les finques i que les deixin "lliures, vàcues i expedites" a disposició de Defensa. La magistrada subratlla que aquest ministeri no ocupava des del 1998 les dues casernes. No obstant, considera que, després de l'ocupació, Defensa va denunciar els fets davant la policia amb la pretensió de recobrar la propietat: "Sempre ha tingut l'animus de retenir la cosa".

"OCUPACIÓ IL.LEGÍTIMA"
La jutge assenyala que encara que les finques s'haguessin trobat en situació d'abandonament, això no implicaria la pèrdua de la propietat ni "títol suficient" per legitimar l'ocupació.

La jutge rebutja un per un els arguments de les defenses. "No hi ha tolerància de l'Administració per al seu ús", afirma la magistrada per rebutjar les al.legacions. També rebutja les peticions de nul.litat i indefensió, alhora que qualifica d'"extemporània" la falta de legitimació de Defensa plantejada per Yerko Toro, portaveu dels immigrants.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici