ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La jutge ordena el desallotjament de les casernes de Sant Andreu - L. Nicolàs
AVUI 18/10/03

La llei preveu el desnonament sense necessitat d'esperar a la resolució dels recursos dels ocupants
Defensa demanarà l'execució immediata de la sentència


La solució final al conflicte de les casernes de Sant Andreu podria arribar aviat si finalment, i tal com va avançar ahir un portaveu del ministeri, Defensa demana l'execució immediata de l'ordre de desallotjament feta pública ahir per la titular del jutjat de primera instància número 37 de Barcelona. En la sentència, la jutge dóna la raó a l'Estat, propietari de les antigues dependències militars, i insta els ocupants a deixar lliures les instal·lacions sota l'advertència que si no ho fan seran desallotjats per la força.

Les últimes reformes legals faculten el propietari a demanar l'execució immediata del desnonament, sense necessitat d'esperar que es resolguin els recursos a la primera decisió judicial. Els ocupants, però, ja van anunciar ahir que no ho posaran fàcil i recorreran, en el termini de cinc dies, la sentència.

Els advocats dels ocupants defensen que els immigrants són posseïdors d'un "títol moral" i mantenen que s'ha arribat a la situació actual perquè les administracions ho han tolerat. En canvi, en la sentència, la jutge argumenta que l'administració no va tolerar l'ús de les casernes i que tampoc està acreditat que Defensa hagi abandonat les instal·lacions.

 

En aquest punt, afirma que els diferents processos legals iniciats pel ministeri per recuperar la possessió indiquen que "el seu ànim era retenir" la propietat. La jutge també considera que no ha quedat acreditat que l'administració tolerés l'ocupació. En conclusió, decreta l'ordre de desallotjament perquè els demandants tenen la condició de propietaris, mentre que no existeix cap títol per a l'ocupació ni tampoc es realitza cap tipus de pagament per fer ús de les casernes.

El portaveu de l'organització Papers per a Tothom, Enrique Mosquera, va titllar la sentència de "política" i va denunciar que el procés judicial "no és la manera de resoldre el problema" que afecta més de 200 immigrants, la majoria sense papers, que malviuen a les casernes.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, el regidor de Presidència, José Cuervo, va demanar la "col·laboració" dels ocupants perquè abandonin les dependències "de manera pacífica" i no "perjudiquin" la imatge de la immigració.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici