ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Sant Andreu reclama vivendes socials - Jordi Corachàn

EL PROBLEMA DE LES ANTIGUES CASERNES DE TORRAS I BAGES
• Els veïns demanen que no s'especuli amb sòl públic


Les entitats de Sant Andreu no s'oposen a la construcció de pisos a l'antiga caserna de Mestrança, però reclamen que aquestes vivendes tinguin caràcter social; és a dir, que vagin destinades a joves, gent gran i persones necessitades. Amb aquestes paraules ho va afirmar el vicepresident de l'associació de veïns de Sant Andreu Nord, Carlos Lorenzo, que ha seguit la problemàtica dels dos recintes militars de Torras i Bages des que es va abandonar ara fa cinc anys. Actualment hi resideixen uns 200 immigrants.

L'entitat veïnal, integrada a la plataforma que agrupa 30 associacions del barri, està d'acord en línies generals amb els plans urbanístics de l'A- juntament de Barcelona, però s'oposa a una possible venda per part del Ministeri de Defensa a preu de mercat. Lorenzo va remarcar la densitat demogràfica del barri i l'encariment de la vivenda a Barcelona --al voltant d'un 125% els últims sis anys-- per justificar la petició de pisos de protecció oficial.

CONSORCI DE LA ZONA FRANCA
Defensa manté converses amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que s'ha interessat per la caserna de Mestrança, de 40.000 metres quadrats. La previsió és construir blocs de vivendes en aquesta finca, a més a més d'algun equipament relacionat amb l'AVE, que hi passarà molt a prop.

 

Paral.lelament, l'ajuntament s'ha compromès a adquirir la caserna del davant, la d'Artilleria, de 50.000 metres quadrats, per crear equipaments per al barri. Sobre aquesta finca existeix una valoració inicial de 13,2 milions d'euros (2.200 milions de pessetes). Defensa va adquirir les dues finques per 1.113.836 pessetes el 3 de febrer del 1922.

A diferència d'altres aquarteraments d'Espanya, els de Sant Andreu no han estat inclosos a la llista d'immobles que Defensa ha de subhastar, anunci que ha provocat una gran controvèrsia política. Tot i així, els veïns s'oposen que la venda es faci a preu de mercat, perquè es tracta de sòl públic. "No es pot especular amb un terreny que va ser pagat amb diners de tots els espanyols", va subratllar Lorenzo.

AMBULATORI I COL.LEGI
L'associació de Sant Andreu Nord va expressar la seva satisfacció per l'anunci municipal de crear-hi equipaments. L'entitat sol.licita que hi facin un ambulatori, un col.legi, una guarderia, un casal per a joves i una residència geriàtrica.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici