ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Sant Andreu demana reallotjar els immigrants - Jordi Corachàn
El Periódico 15/07/03

• Els veïns elogien la neteja, però reclamen més atenció humanitària

La neteja de les casernes del passeig de Torras i Bages ha causat una gran satisfacció entre el veïnat de Sant Andreu.

Tot i això, l'associació de veïns, que va sol.licitar aquests treballs, insisteix a reclamar el reallotjament dels 500 ocupants --immigrants sense papers i okupes-- i una resposta humanitària més ferma de l'Administració respecte als estrangers.
El vicepresident de l'associació de veïns de Sant Andreu Nord, Carlos Lorenzo, va subratllar ahir que les tres administracions implicades --Ministeri de Defensa, Generalitat i Ajuntament de Barcelona-- es limiten a oferir un o dos mesos de pensió als ocupants de les casernes. Segons la seva opinió, l'oferiment és insuficient, perquè, un cop transcorregut aquest temps, "o tornen a ocupar una altra finca o deambulen pel carrer".

Lorenzo defensa la tradicional solidaritat de la seva entitat amb els immigrants, criticada per alguns sectors ultres de la barriada. "¿Què hi ha de criticable a portar menjar i roba d'hivern, en ple hivern, a unes persones necessitades?" El representant veïnal recorda que la seva entitat fa dos anys que reclama que s'enderroquin les casernes i es construeixin equipaments en els 90.000 metres quadrats de les dues finques. No obstant, no estan d'acord amb un desallotjament a "qualsevol preu i sense respecte als drets humans més elementals". Lorenzo recalca que des d'un principi van recolzar la petició de neteja plantejada a títol particular per Fernando Castilla, comerciant del carrer del Palomar.

 

 

SOS Racisme va fer públic ahir el seu recolzament a l'associació de veïns de Sant Andreu Nord (Tramuntana) "per la seva lluita contra la xenofòbia i la reconstrucció de la convivència al barri". El president de l'entitat, Josep Guardiola, va emmarcar la crisi de les casernes en les conseqüències de la llei d'estrangeria.

INTERCANVI D'ACUSACIONS
Alguns residents de les casernes han presentat una denúncia contra l'ajuntament, que efectua el sanejament, per suposades "coaccions i amenaces" a tres immigrants. Segons Enrique Mosquera, de Papers per a Tots, els responsables dels treballs van obligar aquestes persones a marxar i, minuts després, van enderrocar l'habitacle on vivien.

L'ajuntament ho nega. En una nota, subratlla que els tres immigrants se'n van anar voluntàriament. No obstant, reconeix que els afectats van rebutjar l'ajuda social que els van oferir i van preferir reallotjar-se a les mateixes casernes.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici