ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

SOS Racisme denuncia la "incompetència" de les administracions en l'afer de les casernes - Vicenç Relats
AVUI 15/07/03

Acusa el govern del PP de voler "guanyar vots" amb el conflictea

SOS Racisme va criticar ahir durament la "incompetència i falta de voluntat política" de les administracions per resoldre el conflicte de les casernes de Sant Andreu.

L'organització va acusar sobretot el govern central de la "deixadesa absoluta" amb què ha tractat la situació creada amb l'ocupació de les instal·lacions militars, on entre 400 i 600 persones -la majoria immigrants sense papers- malviuen des de fa prop de dos anys.

Un dels portaveus de SOS Racisme, Miquel Àngel Essomba, va afirmar que el govern central ha deixat consolidar la situació perquè "una imatge conflictiva de la immigració li fa guanyar vots" i justifica "l'enduriment de la seva política i legislació d'estrangeria".

En un comunicat, SOS Racisme denuncia "la incompetència de les administracions" per no ocupar-se de la qüestió de les casernes "en el moment de la intercepció del problema, cosa que ha provocat un clima de crispació al barri i ha contribuït a l'aparició de grups que intenten manipular les persones sense papers amb solucions no reals". Amb aquesta al·lusió l'entitat es desmarca un cop més del col·lectiu Papers per a Tothom, que s'ha erigit en portaveu de l'heterogeni grup d'habitants de les casernes.

Per SOS, la situació de les casernes "fa temps que es veia a venir", i critica que "ningú recordi els fets de l'estiu del 2001 a la plaça de Catalunya", que van comportar la polèmica ocupació i desallotjament de l'espai.

 

 

Per això, més que "posar pedaços" per trobar una sortida particular per al cas de Sant Andreu, proposa "la creació de dispositius d'acollida efectius i de mecanismes de regularització continus per a tota la població immigrada en situació irregular que evitin situacions com aquesta".

Denúncia
D'altra banda, els residents a les casernes han presentat una denúncia contra el ministeri de Defensa, l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa d'enderrocs Arper per "amenaçar i coaccionar" diversos ocupants per aconseguir que abandonin les casernes i enderrocar una de les naus. Segons un portaveu de l'Assemblea d'Habitants dels quarters, Yerko Toro, la denúncia va ser interposada dissabte davant el jutjat de guàrdia, després que l'empresa d'enderrocs tirés una nau habitada.

L'Ajuntament va negar ahir que hagi pressionat els ocupants de les casernes perquè les abandonin i considera que comparar les ofertes d'ajuda social amb amenaces perjudica els més necessitats. El consistori va fer públic un comunicat amb què surt al pas de les crítiques realitzades pel portaveu de l'assemblea dels residents a les casernes. Així, manifesta "taxativament que en cap moment els educadors municipals han ofert diners als residents perquè abandonin el recinte", tal com se'ls acusava. El consistori explica que la Generalitat va encarregar fa dos mesos a la Creu Roja un pla de suport social dirigit a tots els residents de les casernes i que els serveis socials municipals continuen treballant per reforçar aquesta oferta.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici