ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

100 nous ocupants arriben a les casernes - Jordi Corachàn


• Els refugiats als dos recintes abandonats de Sant Andreu ja són 600


Els ocupants de les dues casernes abandonades de Sant Andreu ja són 600. Des de dimecres hi han arribat un centenar de nous inquilins.

L'anunci que l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Defensa netejaran els recintes militars i enderrocaran les naus interiors ha tingut un cert efecte crida, segons fonts dels dos organismes. Aquestes obres començaran molt probablement la setmana que ve.

Entre els que acaben d'arribar hi ha més de 30 persones d'ètnia gitana de països de l'Est d'Europa que van ser desallotjades de la plaça de toros de Les Arenes. La resta del grup la componen subsaharians, magribins, sud-americans i romanesos.

Algunes entitats ciutadanes i organitzacions no governamentals encaminen immigrants i persones sense vivenda cap a les dues antigues casernes d'artilleria. Els edificis funcionen com una mena de residència provisional per a aquestes persones, mentre troben una ocupació. Catalunya és l'única comunitat que no té cap alberg per acollir immigrants que hi acaben d'arribar i persones amb dificultats.

 

Un 50% de les 600 persones que ocupen les casernes són immigrants sense papers de diferents nacionalitats. 150 residents més pertanyen a grups antisistema o antiglobalització de diversos països de la Unió Europea i de diferents comunitats espanyoles. Els 150 restants són captaires o delinqüents.

EXMILITARS SOVIÈTICS
Entre aquests últims destaquen uns 40 militars de l'antiga Unió Soviètica, que hi han instal.lat el seu quarter general. Fonts oficials sostenen que aquest grup està relacionat amb el tràfic d'armes i les extorsions.

El caràcter variat del col.lectiu fa que el tractament sigui diferent en cada cas: social, administratiu o policial. De moment, l'ajuntament i Defensa sanejaran els 10.000 metres quadrats de les antigues casernes, mentre esperen l'autorització judicial per portar a terme el desnonament. Salut Pública sosté que la situació sanitària és preocupant, però nega l'existència de tuberculosi, com va difondre Metges del Món a través d'una televisió.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici