ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Els últims d'Artilleria - J. C.


• Un total de 40 familiars de militars encara viuen als pisos de quatre pavellons
• Sol.liciten a Defensa una vivenda idèntica al barri


Per increïble que sembli, 40 famí- lies de militars encara resideixen als quatre pavellons de vivendes existents a les dues casernes. Tothom parla de buscar una solució justa per als immigrants i de les reivindicacions dels veïns. Però ningú, absolutament ningú, se'n recorda que segueixen allà. Per primer cop, aquestes persones, que conviuen diàriament amb els 500 okupes, donen la seva opinió. Són els últims militars de Sant Andreu.

Charo Vahamonde, dona d'oficial i mare de dos fills, demana al Ministeri de Defensa que els faciliti una vivenda similar al barri, si pot ser de les que construiran a la finca de la Maestrança. "Els meus fills han nascut aquí i estem molt arrelats a Sant Andreu".

El seu veí, Rafael Díaz, viudo i amb una filla d'11 anys, opina el mateix, a la vegada que es queixa d'una certa mala imatge: "Alguns veïns es creuen que aquí no paguem i no és pas així. Altres pensen que som un destorb. Un impediment més per aconseguir els equipaments que reclamen".

Els residents en aquests pavellons tenen un contracte amb Defensa, una mica més barat que el preu de mercat. Uns paguen 120 euros (20.000 pessetes) i altres 300 euros (50.000 pessetes) al mes per un pis vell, a més del consum d'aigua i electricitat. Com qualsevol, tenen dret a una vivenda alternativa.

 

"Ens consta que Defensa hi està d'acord, però encara no ha dit on anirem. Per això estem una mica nerviosos", assegura una àvia, que quan se li demana el nom diu que és la viuda del sergent Felipe Fernández, mestre guarnimenter de la Maestrança.

Finestres tapiades
La dona, com altres veïns, té tapiades finestres i balcons per evitar olors i insectes: "Amb tanta porqueria i aquesta calor se'ns menjaven les mosques".

A pesar d'això, tots, sense excepció, esperen una solució satisfactòria per als immigrants i recolzen les reivindicacions veïnals perquè es facin equipaments. "Jo no m'he perdut cap de les manifestacions", revela amb orgull Charo Vahamonde.

Un militar, que s'estima més no revelar el nom, afirma: "Estic fart de sorolls i de sentir Bob Marley a totes hores". Efectivament, al cor de la vella caserna sona el rei del Reggae.

 


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici